SUMNJA U INSTITUCIJE

RADELJIĆ ODGOVORIO ZAŠTO NIJE PRIJAVIO PRIJETNJE Razriješeni savjetnik predsjednice: 'Sve je to teška farsa i velika koalicija na djelu'

Mate Radeljić
 Ranko Šuvar / CROPIX

Mate Radeljić, razriješeni savjetnik predsjednice Republike, u kratkom razgovoru s novinarkom HRT-a odgovorio je zašto nije prijavio prijetnje smrću.

- Zato što nemam povjerenja u institucije, jer se međusobno pokrivaju, što se upravo danas i potvrdilo. Sve je to teška farsa i velika koalicija na djelu - rekao je Radeljić za HRT.

Podsjetimo, saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zaključio je da nije bilo zloporaba u postupanju Sigurnosno-obavještajne agencije prema Mati Radeljiću. On je pak nakon smjene tvrdio kako mu je odluku o razrješenju priopćio šef kabineta ravnatelja SOA-e i pritom mu prijetilo gaženjem autom.

Zaključak Saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost nije bio jednoglasan. Odluku HDZ-ovih i SDP-ovih članova da je slučaj Radeljić za Odbor gotov, Most i Živi zid odmah su ocijenili kao veliku koaliciju na djelu. Ines Strenja Linić (Most) i Branimir Bunjac (ŽZ) glasovali su protiv amnestiranja SOA-e.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 08:10