KLJUČNI ČOVJEK DP-a

Radić: ‘Ne znam što se dogodilo sa Škorom, u zadnje vrijeme ponašanje mu je nerazumljivo‘

Krešimir Bubalo kazao je da je da ga intervju Miroslava Škore podsjeća na, metaforički rečeno, ‘potez bombaša samoubojice‘
Mario Radić i Miroslav Škoro
 Željko Puhovski/Dragan Matić/Cropix

Intervju koji je bivši predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro dao za Večernji list, očekivano je izazvao niz reakcija.

Podsjetimo, Škoro je za Večernji list rekao da će svi oni koji tvrde da je s mjesta predsjednika otišao zbog navodno neprimjerenog odnosa sa svojom 25-godišnjom asistenticom Nikolinom Brajković i njezina navodnog trošenja stranačkih sredstava te svoje tvrdnje morati obrazložiti Državnom odvjetništvu, Državnom uredu za reviziju, Poreznoj upravi i sudu.

Štoviše, Škoro je precizirao da je 29. srpnja Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnio kaznene prijave protiv bivšega glavnog tajnika stranke Darija Žepine, predsjednika Nadzornog odbora Krešimira Bubala i članice Nadzornog odbora Ljiljane Vuletić.

Jedan od njih, Krešimir Bubalo, kazao je da je da ga intervju Miroslava Škore podsjeća na, metaforički rečeno, "potez bombaša samoubojice".

- Kad je Škoro u grupi Kluba zastupnika 17. srpnja napisao da financijska situacija u stranci nije dobra, to me ponukalo da posjetim računovodstvo. Rezultat toga je da sam 19. srpnja zatražio od stranke da se napravi revizija, forenzika i inventura. Škoro kao predsjednik stranke još nije Nadzornom odboru dostavio izvješće za prošlu godinu. On je bio ovlašten za poslovanje. Jedno je prijava, dok je nešto sasvim drugo lažna prijava za kazneno djelo članova Nadzornog odbora - izjavio je Bubalo te na pitanje o tome što je vidio u računovodstvu odgovorio:

- Predsjednik zna što je radio.

Asistentica Miroslava Škore Nikolina Brajković za Jutarnji list kazala je da nema više za dodati od onoga što je Škoro kazao u Večernjem listu.

- Ja sam zatražila potvrde iz banke iz kojih je vidljivo da nikada nisam imala nikakvu karticu, a gospodin Škoro svoju nikada nije ni podigao u poslovnici u Masarykovoj u Zagrebu. Karticu je imao i njome se koristio samo gospodin Žepina. Lako provjerljivo u ERSTE banci - tvrdi Brajković.

Konačno, i politički tajnik Domovinskog pokreta koji je nakon Škorine neopozive ostavke preuzeo vodstvo Domovinskog pokreta Mario Radić danas se napokon oglasio nakon intervjua Miroslava Škore te kazao da ne reagira jer se "ne želi valjati u blatu".

- Šokiralo me kad sam vidio da je Škoro podnio kaznenu prijavu protiv članice Nadzornog odbora Ljiljane Vuletić s kojom je on kao predsjednik stranke dogovorio suradnju i sada kaže da ona nije mogla voditi stranačko računovodstvo i sjediti u Nadzornom odboru. Riječ je o majci bolesne djece koja je bila Ponos Hrvatske, to zaista ne mogu shvatiti - kazao je Radić koji je na pitanje razmišljaju li o Škorinom isključenju iz stranke kazao da će o tome odlučiti stranačka tijela i to u bliskoj budućnosti.

- Ne mogu vjerovati što sve govori, a upravo je on bio predsjednik stranke. A što se s njim dogodilo, isto tako ne znam, jer zašto je on uoči samih lokalnih izbora došao na ideju o smjeni Darija Žepine kojeg je isto tako upravo on postavio za glavnog tajnika jer je ranije bio njegov vozač, to stvarno ne znam. I onda sam ja kao za Žepinu jer se nisam složio da ga u tom kritičnom trenutku smijenimo, to je sve nerazumljivo, kao i njegovo ponašanje u posljednje vrijeme - dodaje Radić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 18:41