IMA LI NADE?

Radnici otvorili vrata praznog Peveca u Bjelovaru

Bjelovar 281109.U Pevecovom prodajnom centru u Bjelovaru radnici su u subotu od 10 do 14 sati prosvjedovali trazeci odgovore na pitanja o daljnjoj sudbini njihovih radnih mjesta i isplati placa i drugih primanja za posljednja tri mjerseca, no odgovore im kao niti radnicima u drugim prodajnim centrima Pevecova trgovackoga carstva nitko ne dajeFoto: Miroslav Martinic / CROPIX
 Miroslav Martinić / CROPIX

BJELOVAR - Iako na policama nema robe koja bi primamila rijetke kupce, prodajni centar Peveca u Bjelovaru u srijedu je otvorio svoja vrata. Time je 35 preostalih radnika prekinulo štrajk u koji su, tražeći isplatu plaća i drugih primanja za rujan, listopad, pa i studeni, stupili prošle srijede.

Pevecovi radnici još uvijek nemaju informacija o najavljenoj isplati jedne plaće o čemu je bilo riječi nakon razgovora Višnje i Zdravka Peveca ovoga ponedjeljka održanoga u Ministarstvu gospodarstva.

U međuvremenu, nakon prijedloga radnika Pevecova prodajnoga centra u Splitu i dva prijedloga vjerovnika stečajna sutkinja Trgovačkoga suda u Bjelovaru Branka Pleskalt donijela je rješenje o otvaranju prethodnog stečajnog postupka u tvrtki Pevec d.o.o. Bjelovar u čijem su sastavu prodajni centri u Vrbovcu, Varaždinu, Zadru, Splitu i Bjelovaru.

Za stečajnoga je upravitelja imenovan Darko Šket iz Križevaca, stručnjak s golemim iskustvom u stečajnim postupcima. Ročište za utvrđivanje uvjeta za otvaranje stečajnoga postupka određeno je za 21. prosinca ove godine.

Ponajprije, valja utvrditi da li je tvrtka Pevec d.o.o. Bjelovar prezadužena i da li je račun blokiran neprekidno 60 dana. To valja utvrditi i za tvrtku Pevec transport d.o.o. Bjelovar za koju je na prijedlog vozača te tvrtke rješenje o otvaranju prethodnog stečajnog postupka u Trgovačkom sudu u Bjelovaru donijeto na ročištu održanom u utorak.

Za privremenog stečajnog upravitelja postavljen je Tanasija Marković iz Daruvara. Sljedeće bi ročište moglo biti održano početkom siječnja 2010. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:11