TREĆI SLUČAJ U EUROPI

'RANA JE DUGA OKO 10 CM, ALI DA ME POŠTENO ZAGRIZAO BILO BI PUNO GORE' Karlovčanina ugrizao dabar dok se kupao u Dobri

    AUTOR:
    • Mario Pušić

  • OBJAVLJENO:
  • 26.07.2013. u 18:45

Mario Pušić / CROPIX

KARLOVAC - Sa suprugom i tri moje curice bio sam na kupanju na kupalištu koje zovemo "Kod Fanjka" na rijeci Dobri u mjestu Zadobarje. Zaplivao sam prema sredini rijeke koja je u tom dijelu duboka tek oko metra, možda koji centimetar više. Osjetio sam neko gurkanje, nešto mi je dodirivalo noge. U prvi trenutak izgledalo je kao kad pas gura njuškom, ali onda sam osjetio snažnu bol u predjelu donjeg desnog dijela leđe. Stao sam i pogledao krv koja mi je snažno curila iz rane. Na trenutak je izronila životinja koja me je ugrizla. Bio je to dabar, glavu sam vidio samo s leđa. Zaronio je i otišao. On na svoju, a ja na svoju stranu, ne znam tko je u tom trenutku bio brži - ispričao nam je 34-godišnji Karlovčanin Krunoslav Zovko svoje neobično i bolno iskustvo.

Trebao je liječničku pomoć, pa je požurio u karlovačka Hitnu. Tamo su ostali u čudu, gotovo su ga pokušali uvjeriti da ga je zapravo ugrizao pas.

- Na kraju sam ih valjda uvjerio, dobio sam tri injekcije, antibiotik i sada se liječim. Rana je oko 10 centimetara duga, ali sretan sam, da me zagrizao kako on to zna, bilo bi puno gore - kaže nam Krunoslav.

Kaže da je čak zvao i policiju, a konačno je došao i do stručnjaka za dabrove sa Šumarskog fakulteta koji mu je rekao da je ovo tek treći slučaj zabilježen u Europi da je dabar napao čovjeka. Stručnjaci smatraju da je dabar branio svoj životni prostor, možda i mladunčad.

- Sve u redu, draga mi je ta životinja, ali što je s mojim životnim prostorom - pita se Krunoslav.

Izdvajamo