KOLINDIN PLAN

RASPLAMSAVA SE RAT ZA BIRAČE S DESNICE: KOLINDA PLANIRA THOMPSONOM KRENUTI NA ŠKORU? U desnim krugovima sve se glasnije spominje takav scenarij

Thompson i Škoro već dugo nisu u dobrim odnosima, iako su kumovi. Thompson je jedini s tog desnog spektra koji nije dao Škori potporu, što se moglo iščitati iz njegove izjave kad je bio Hod za život, kaže naše izvor
Miroslav Škoro (lijevo), Kolinda Grabar Kitarović (u sredini) i Marko Perković Thompson (desno)
 CROPIX

- Predsjednica će pokušati sve da vrati povjerenje desnice. A jedan od njenih poteza u borbi za drugi mandat na Pantovčaku mogao bi biti i taj da na svoju stranu pridobije pjevača Marka Perkovića Thompsona - informacije su to koje se ovih dana sve glasnije mogu čuti u kuloarima na desnici. Naši izvori navode da bi Thompson 5. kolovoza na Dan pobjede trebao nastupiti u Gospiću i da predsjednica namjerava otići na koncert.

- To bi trebao biti prvi test njihove suradnje. Iako Thompson službeno neće imati veze s njenom kampanjom, navodno postoji plan da se ipak pojavi na par skupova i otpjeva pjesmu “Lijepa li si” - tvrde bolje upućeni u zbivanja na desnici na kojoj očito bjesni rat otkako se u igru s kandidaturama uključio i estradnjak Miroslav Škoro.

U krugu oko Grabar-Kitarović očito vlada panika da bi joj Škoro mogao oduzeti bitan dio glasova na desnici. Dodaju li se tome da predsjedničino priklanjanje premijeru Andreju Plenkoviću te loš uspjeh HDZ-a na europskm izborima, jasno je da razloga za strah ima i da priča o angažmanu Thompsona i nije bez osnove. Tim više što, kažu u estradnim krugovima, Thompson i Škoro već dugo nisu u dobrim odnosima.

- Iako su kumovi, njih dvojica odavno su se razišli. Thompson je jedini s tog desnog spektra koji nije dao Škori potporu za kandidaturu, što se moglo iščitati iz njegove izjave za RTL kad je bio Hod za život - kaže jedan od naših sugovornika.

- Na vaša pitanja nemam nikakav odgovor ili komentar. Neka svatko radi ono što misli da je dobro - poručio nam je jučer Miroslav Škoro na pitanje očekuje li podršku svoga kuma Thompsona u kampanji, odnosno je li točno da bi Thompson mogao podržati kampanju Kolinde Grabar-Kitarović.

Koncert u Gospiću

Thompsonov menadžer Denis Pletikosa jučer je rekao da nam ne može potvrditi mjesto na kojem će Marko Perković Thompson nastupiti za Dan pobjede.

- Sigurno je da neće u Kninu (na službenoj, državnoj proslavi Dana pobjede, op. a.). Do kraja tjedna ćemo javnost obavijestiti o mjestu nastupa i cijelom programu - rekao je Pletikosa, a na naše pitanje je li riječ o Gospiću, poručio je samo da su primili poziv za nastup u tom gradu. U županiji su nam, pak, na upit oko Gospića rekli kako “postoje razgovori o ideji da proslava Oluje, odnosno Thompsonov koncert bude na području Ličko-senjske županije, što im je izuzetno drago”.

Pletikosa tvrdi i da Thompson neće pjevati nikome u predsjedničkoj kampanji, pa tako ni za Grabar-Kitarović.

- Thompson neće nastupati u kampanji. Milijun posto - tvrdi. A na naše pitanje hoće li na neki drugi način - javnim istupom ili slično - podržati predsjednicu u kampanji, Pletikosa kaže da će to Thompson sam odlučiti.

Na Pantovčaku također tvrde da nema nikakve suradnje s Thompsonom oko kampanje. Ante Deur, predsjedničin savjetnik za branitelje, za kojeg u kuloarima neki spominju da je sudjelovao u dogovorima oko Thompsonova koncerta, kaže da to nije točno.

- Nije bilo nikakvih kontakata s Thompsonom oko toga. No, ja od svojih prijatelja nikada ne bježim. Nisam bježao od generala Ante Gotovine 2000., kao što ni sada ne bježim od Milijana Brkića ili bilo koga drugog. Thompson je moj prijatelj i hrvatski branitelj. I kad sada napadaju njega i njegove pjesme koje su bile izvor i snaga hrvatskom narodu kad je bilo najteže, 90-ih godina, ja ću uvijek stajati uz takve ljude. Ponosan sam što smo prijatelji - kazao je Deur. Osvrnuo se i na svoju suradnju s bivšim predsjedničinim savjetnikom Matom Radeljićem.

- Tijekom četiri godine dobro smo surađivali, a sve što smo radili, radili smo u službi predsjednice. On danas ima svoj put, a ja niti želim niti ću mu stajati na tom putu - kazao je Deur.

Poziv na prijem

Radeljić se, naime, ponovno našao u središtu interesa javnosti jer je dobio pozivnicu predsjednice za prijem u povodu Dana državnosti 25. lipnja na Pantovčaku. Pozivnica je zanimljiva jer je Radeljić prije šest mjeseci morao napustiti Ured predsjednice. Odluku o razrješenju priopćili su mu iz SOA-e, nakon čega je nastao skandal.

Radeljić nam je rekao da još nije odlučio hoće li se odazvati pozivu. Iako su s Pantovčaka poručili da su pozivnice uputili svim bivšim savjetnicima, pa tako i Radeljiću, u desnim krugovima taj predsjedničin potez shvaćen je kao njen pokušaj pomirenja s Radeljićem.

- Čuo sam da je preko nekih posrednika i ranije pokušavala s njim stupiti u kontakt - kazao je jedan naš sugovornik. Ističe da ga to ne iznenađuje s obzirom na to da se Radeljića povezuje sa Škorom i njegovom mogućom kandidaturom.

Na desnici su oko ovog političko-estradnog sukoba podijeljeni, a pletu se svakakve priče - od onih da Thompson ništa ne radi bez koristi za sebe, te da sada koristi priliku kad se predsjednica našla u lošoj poziciji, do onih koje ističu kako bi da su na mjestu Grabar-Kitarović također angažirali Thomposna u borbi protiv Škore.

- Ako ti je Škoro protukandidat, onda je odlično na svojoj strani imati Thompsona. I ja bih isto postupio - kazao je jedan političar iz desnih krugova.

Dio ih, međutim, ističe da se predsjednici podmeće suradnja s Thompsonom.

- To neki rade iz straha jer se boje Thompsona. To su potezi spin-majstora - kaže ovaj sugovornik.

Nakon što je u nedjelju navečer u Dnevniku Nove TV rekao da postoje koluoarske priče o tome da bi se predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović moglo javno diskreditirati, jučer smo Vladimira Šeksa pitali da nam pojasni na što je točno mislio, tko je želi kompromitirati i o kakvim je materijalima riječ.

Kaže da je to rekao u kontekstu novinarskog pitanja postoji li mogućnost da predsjednica odustane od utrke za novi mandat.

- Rekao sam samo da se šire različite kuloarske priče, podvale, izmišljotine da postoje kompromitirajući materijali o predsjednici - kaže Šeks. Tvrdi da ne postoje nikakvi materijali protiv predsjednice, već da se sama podvala sastoji u tome da se u kuloarima priča da takvi materijali postoje. Šeks je dodao da su njegove riječi ispale malo nespretno zbog tempa intervjua i brze izmjene pitanja i odgovora. Izvor s Pantovčaka kaže da su neugodno iznenađeni “razinom na koju se Šeks spustio”.

- U Uredu predsjednice vlada iznenađenje razinom na koju se tako iskusan političar spustio. To je apsolutno neshvatljivo, bez obzira na njegov motiv - rekao je naš izvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:09