PREPUCAVANJE

RAT HDZ-a I SDP-a OKO SUČELJAVANJA NA HRT-u Plenković izazvao Bernardića, stigao ekspresan odgovor, ali i još brža reakcija vladajućih

 
Davor Bernardić i Andrej Plenković
 Ivan Perić i Matija Djanješić / Hanza Media

HDZ i SDP 'zaratili' su u srijedu oko sučeljavanja. Najprije je šef HDZ-a i premijer Andrej Plenković iz Pule pozvao predsjednika SDP-a i lidera Restart koalicije Davora Bernardića na sučeljavanje, a onda je stigao i odgovor iz SDP-a.

- Pristao sam na sučeljavanje 16. lipnja na HTV-u, prije samog početka kampanje. Pozivam i Bernardića da dođe na to sučeljavanje pa da Hrvatska vidi što to on nudi Hrvatskoj, a što ja, kao predsjednik HDZ-a i Vlade. Tada ćemo konačno razobličiti sve floskule, odnosno, tanke i šuplje priče koje Bernardić i njegova ekipa puštaju u eter ne samo u kampanji nego zadnje četiri godine. Netko tko je Agrokor htio rješavati s vrećicom kupusa zasigurno nije netko tko može voditi Hrvatsku u tako zahtjevnim okolnostima iduće četiri godine - rekao je Plenković.

Iz SDP-a je ubrzo stigao odgovor, a objavio ga je glavni tajnik stranke Nikša Vukas na Twitteru:

- Tko je Plenković da u ime HRT-a poziva Bernardića na sučeljavanje prije početka službene kampanje? Predsjednik SDP-a već je potvrdio sučeljavanja koja su dogovorena za 29. lipnja na RTL-u i 3. srpnja na Novoj TV, dok s HRT-om pregovaramo da to bude za vrijeme trajanja službene kampanje - napisao je Vukas.

Nedugo nakon ovog Vukasovog istupa stigla je i reakcija iz HDZ-a.

- Već na prvom koraku, uplašeni Bernardić pobjegao glavom bez obzira! Čelnik Restart koalicije Davor Bernardić podvio je rep i pobjegao u mišju rupu čim je prvi put trebalo izaći na sučeljavanje s predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice Andrejom Plenkovićem. Uplašeni Bero odbio je sučeljavanje na HRT-u 16.6. Udari, slaži i bježi, na to se svodi njihova kampanja već mjesecima. Ali kad se treba suočiti s Andrejom Plenkovićem pred hrvatskim građanima, već na prvom koraku bježi glavom bez obzira kao zadnja kukavica. I on bi vodio državu, naveli su u HDZ-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 12:00