DETEKTIVI U LOVRANU

RAVNATELJ KLINIKE KOJEG SU MJESEC DANA SNIMALI KAKO ŠEĆE PSA: Uhodu je naručio samo jedan zaposlenik, a liječnička me tajna priječi da o njemu govorim

 

Ravnatelj Klinike za ortopediju Lovran Branko Šestan poslao je danas Jutarnjem listu dopis s objašnjenjem da se radi o spontanoj peticiji potpore s potpisima 78 zaposlenika Klinike.

U njoj piše da potpisani zaposlenici ne stoje iza navoda u članku iz Nedjeljnog Jutarnjeg, prema kojemu su anonimni zaposlenici Klinike unajmili detektiva kako bi pratili kako se njihov ravnatelj u periodu od mjesec dana udaljava s posla.

U članku koji je Nedjeljni Jutarnji objavio 28. srpnja detaljno je opisano izvješće detektivske agencije koja je bila angažirana da prati Šestana tijekom radnog vremena.

Opisano je šest od ukupno sedam nadzora koje je agencija obavila i u tim nalazima se tvrdi da je ravnatelj Šestan redovito u prijepodnevnim satima napuštao svoje radno mjesto te odlazio kući kako bi šetao psa.

Otišao bi posla, otkrili su detektivi, u razdoblju od 28. siječnja do 20. veljače negdje između 9.15 i 10.15 ujutro te bi proveo više od sata u šetnji kućnog ljubimca, a usput se presvlačio i mijenjao vozilo.

Kao potkrepu nalaza, Jutarnji je objavio nekoliko desetaka fotografija koje su snimili unajmljeni privatni detektivi. Za te fotografije Šestan tvrdi da su zapravo snimljene tijekom njegova godišnjeg odmora, a o tome je Jutarnjem dostavio i službene odluke, koje je sam sebi odobrio.

"Izjavljujemo da ne stojimo iza navoda u članku te iste ne podržavamo. Ističemo da je privatni detektiv angažiran od strane jednog djelatnika Klinike, a ne od ostalih zaposlenika Klinike za ortopediju Lovran", piše u dopisu koji je Šestan poslao Jutarnjem listu. Napomenuo je da su to samo neki od prikupljenih potpisa, s obzirom na to da je dio djelatnika još u operacijskim salama.

Osim toga, ravnatelj Šestan dostavio nam je i pisane odgovore na nekoliko naših pitanja, nakon što nam je, nekoliko sati ranije, odbio dati usmeni intervju.

Odgovori koje je poslao Jutarnjem kratki su, pisani velikim slovima te se sastoje od rečenica koje su razdvojene desecima točkica.



Jeste li imali problema sa zaposlenicima?
- Ne, nisam.

Jeste li znali da su neki zaposlenici unajmili detektive da vas prate?

- Ne, nisam... Kasnije sam doznao da je uhodu angažirao samo jedan zaposlenik...

Jeste li s njima ikada razgovarali?
- S kime 'njima'?... Radi se o jednoj osobi... Liječnička me tajna i zakon o zaštiti prava pacijenata priječe u iznošenju detalja...

Koji su to problemi zbog kojih su se odlučili na ovaj korak?
- Liječnička me tajna i zakon o zaštiti prava pacijenata priječe u iznošenju detalja o predmetnom djelatniku...

Kakvi su međuljudski odnosi u vašoj ustanovi?
- Na zavidno dobroj razini...

Jeste li ikada dobivali prigovore što se tiče poštivanja radničkih prava?
- Nisam, nikada.

Koliko osobno razgovarate sa zaposlenicima i rješavate li eventualne sukobe?
- Svakodnevno, uvijek sam dostupan... Ako ne osobno, onda e-poštom ili telefonom...

Kako i pored ovih problema uspijevate održati dobre poslovne rezultate u ustanovi?
- Da imamo probleme iz vašeg pitanja, ne bismo mogli imati ovakve poslovne rezultate, i to u kontinuitetu od 14 godina...

Želite li ostati na čelu ustanove i u sljedećem mandatu?
- Ne znam...

Koliko ste osobno doživjeli činjenicu da su radnici snimke na kojima šećete psa dali novinarima?
- Mislite li na ovaj neutemeljeni fabrikat nastao uhođenjem u vrijeme godišnjeg odmora...? Osim toga, u pitanjima se koristite množinom, a radi se o jednoj osobi... Budući da znam koja je osoba dala snimke novinarima, nije me pogodilo kao čovjeka, nije u meni izazvalo nikakvu ljutnju...

Jeste li ih nakon toga pozvali na razgovor?
- Nisam jer je dotični djelatnik već duže vrijeme na bolovanju...

Hoćete li ih sankcionirati?
- Neću... Liječnička me tajna i zakon o zaštiti prava pacijenata priječe u iznošenju detalja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:12