POMIRILI SE

REKTOR SLUŽBENO ODUSTAO OD TUŽBE Sastao se sa studentom i pravobraniteljicom: 'U istupu kolege Kovača nije bilo loše namjere'

 Marko Todorov / CROPIX, Arhiva

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras odustao je od toga da tuži studenta Hrvatskih studija Luku Kovača, javilo je Sveučilište u srijedu poslijepodne.

Podsjetimo, Kovača je rektor putem odvjetničkog društva tužio Općinskom građanskom sudu u Zagrebu zbog izjave dane novinskoj agenciji Hini.

Student Luka tužen je zbog komentara koji je dao Hini nakon provale u prostorije koje koriste studentske udruge Hrvatskih studija, u noći na 2. studenoga. Hina je prenijela rečenicu s izjavom studenta Luke, a ona glasi: „Potpredsjednik Studentskoga zbora Luka Kovač kazao je da ne može sa sigurnošću reći o čemu se radi, ali postoji mogućnost da se iza toga skriva pritisak Uprave studija na studentske udruge“.

U tužbi podnesenoj na temelju ove rečenice, među ostalim se navodi da „šteta koja je nastala tužitelju očituje se u povredi ugleda, časti, dobrog glasa i imena“, a potraživala se naknada štete od 20 tisuća kuna.

'Ustvrdili smo da u istupu kolege Kovača nije bilo loše namjere, što je rektor prihvatio'

U srijedu se rektor pak sastao se danas s predsjednikom Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Nediljkom Jerkovićem i studentskom pravobraniteljicom Sveučilišta u Zagrebu Barbarom Šimić, koji su jučer razgovarali sa studentom Lukom Kovačem te ustvrdili da u istupu kolege Kovača nije bilo loše namjere, što je Rektor prihvatio.

- Zajednički zaključak sastanka je da će Sveučilište u Zagrebu povući tužbu - zaključili u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:26