NAPADI NA NOVINARE

Reporter Jutarnjeg snimio zadnje BBB-ovce koji su sletjeli u Zagreb: ‘Šta slikaš koju pi**u materinu‘

Jednog navijača dočekala je obitelj koja je uz sebe imala natpise ‘Sjever uz odsutne‘, a drugi su se pokrivali vrećicama i kapuljačama
 Ronald Gorsic/Cropix

Nakon što su u subotu poslijepodne sukcesivno počela puštanja pripadnika Bad Blue Boysa iz grčkih zatvora, prvi od njih u nedjelju su se avionom vratili u Hrvatsku.

Do kasnih poslijepodnevnih sati njih dvadesetak od ukupno pritvorenih 102 u dvije su grupe, s dva različita leta, stigli u Zračnu luku "Franjo Tuđman" u Velikoj Gorici, a kada su tamo naišli na novinare, za njih nisu imali lijepe riječi. Ispred zračne luke maskirane osobe, pretpostavlja se također pripadnici BBB-a, paljenjem baklji su organizirali doček, a jedan od tih muškaraca je, prema tvrdnjama novinara, fizički nasrnuo na snimatelja Nova TV te ga opsovao. Psovke i prijetnje su se, osim od strane osoba koje su dočekale BBB-ovce, navodno mogle čuti i od članova njihovih obitelji.

image

Dio Bad Blue Boysa puštenih iz zatvora u Grčkoj nakon više mjeseci vraća se u Hrvatsku

Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix

Psovke i uvrede

U Zračnoj luci iza 19 sati zadnje BBB-ovce koji su stigli večeras avionom u Zagreb snimio je i reporter Jutarnjeg lista na kojeg su također sasuli salve uvreda.

‘Šta slikaš koju pi**u materinu‘, odbrusio mu je jedan od BBB-ovaca i zamahnuo prema njemu rukom.

Jednog od navijača dočekala je obitelj koja je uz sebe imala natpise ‘Sjever uz odsutne‘, a drugi su se pokrivali vrećicama i kapuljačama.

image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix

Podsjetimo, prilikom dolaska Boysa u Zračnoj luci dogodio se još jedan incident. Jedna osoba je nasrnula na snimatelja Nove TV i opsovala ‘*ebat ću ti‘. Riječ je o jednom građaninu koji je dočekao BBB-ovce, prenosi Dnevnik.hr, koji ističe kako nije bilo ni policije ni osiguranja na aerodromu. Ipak, na reporter Jutarnjeg ističe kako je policija kasnije bila prisutna najmanje s jednom ‘maricom‘ te napominje kako su ga dvojica policajaca ispratila iz Zračne luke ‘da se nešto ne dogodi‘.

A ovako im je prvi hrvatski državljanin koji je pušten iz grčkog zatvora odgovorio na pitanje kakav je osjećaj vratiti se kući: ‘Ma boli me ku*ac. Ajde bježi od mene.‘

Tko je platio troškove?

Nakon što su se pojavile informacije da je troškove obrane hrvatskih navijača pokrila država, oglasili su se ranije iz navijačke skupine Bad Blue Boys.

"Suprotno napisima u pojedinim medijima, troškovi obrane kao i svi drugi troškovi za našu braću u Grčkoj plaćeni su donacijama njihovih obitelji te Bad Blue Boysa i ostalih navijača Dinama, kao i navijača nekih drugih klubova. Svima njima se i ovim putem zahvaljujemo", pišu i zaključuju:

"Rijetke su prilike u kojima demantiramo novinarske laži na svoj račun, ali ovaj put nas na to tjeraju zlonamjerni pokušaji nametanja političkog konteksta u ovoj priči."

MVEP: Svim puštenim pripadnicima BBB-a ponuđena novčana pomoć

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) priopćilo je u nedjelju navečer da je svim puštenim pripadnicima BBB-a u Grčkoj ponuđena novčana pomoć za povratak u Hrvatsku, te mogućnost izvršenja uplate jamčevine uz kasniji povrat, no takva ponuda nije iskorištena.

Nastavno na odluku grčkog suda, kojom je na slobodu pušten 31 hrvatski državljanin (pripadnici navijačke skupine), danas je započeo postupak njihovog povratka u Hrvatsku, priopćio je MVEP.

Kako se navodi, sukladno naputku hrvatske vlade veleposlanstvu RH u Ateni, svima je ponuđena novčana pomoć pri povratku u Hrvatsku. Ujedno, ponuđena je i mogućnost izvršenja uplate jamčevine uz kasniji povrat, radi ubrzanja procedura, no takva ponuda nije iskorištena s obzirom da je jamčevina uplaćena putem odvjetnika navijača, dodaje se u priopćenju.

MVEP je ustvrdio da je hrvatsko veleposlanstvo u Grčkoj dosad pružilo novčanu pomoć za potrebe kupnje avionskih karata i druge troškove radi povratka u RH za 14 hrvatskih državljana. "Ujedno je putni list izdan za njih šest", dodaje MVEP.

Vlada, MVEP i veleposlanstvo RH u Ateni prate situaciju vezanu uz preostale hrvatske državljane koji su pritvoreni u Grčkoj te će nastaviti komunikaciju na svim razinama s grčkim tijelima, naglašava se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:30