Ako je vjerovati statistikama, u Hrvatskoj će se za uskrsnih blagdana pojesti oko 30 milijuna komada jaja, 1000 tona različitih šunki, oko 350 tona janjetine, 120 tona bakalara, nekoliko stotina tisuća vezica mladog luka i rotkvice, a čokoladne zečeve, jaja, bademe i orahe da ni ne spominjemo. U proteklih pet godina ovakve se brojke uglavnom spominju u uskrsnoj potrošnji hrane s manjim odstupanjima poput zamjene bakalara ili janjetine jeftinijim izborom poput oslića, srdela ili odojka. Kad se u cijelu šoping groznicu još uključe i sindikati sa svojom bogataškom, srednjom i sirotinjskom košaricom, vidi se da sve više kupaca iz dućana izlazi s ovom posljednjom vrijednom oko 550 kuna.
U njoj su uglavnom jeftinije šunke, jaja i meso, a više od pola tih proizvoda dolazi sa zaje...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....