POBJEDNICA EU IZBORA

RUŽA TOMAŠIĆ 'Hoću li u predsjedničku utrku? Ne daj Bože! Zamislite da moj suprug bude first lady'

Ruža Tomašić
 Dnevnik Nove TV

Po broju preferencijalnih glasova, Ruža Tomašić je apsolutna pobjednica jučerašnjih europskih izbora. Gostujući u Dnevniku Nove TV rekla je da i dalje postoji šansa za suradnju desnice.

'Dužni smo se okupiti i pokazati narodu da se politika može voditi pošteno, a to možemo jedino ako se svi okupimo', rekla je Tomašić i dodala da neće ona biti faktor tog okupljanja jer ima svoj posao u Bruxellesu. To bi mogao biti Marijan Pavliček.

'Imamo predsjednika Hrvatske konzervativne stranke. To je Marijan Pavliček, mladi čovjek, otac troje mlade djece, Vukovarac, dogradonačelnik Vukovara, profesor povijesti i njemačkog jezika. Ako to nije dovoljno, ne znam što jest. Mladi čovjek, želi ostati živjeti u Hrvatskoj i vjerujem da će on biti jedan faktor okupljanja. Plus imate Zekanovića, Ilčića i još dosta mladih ljudi i vjerujem da će oni dokazati da se to zapravo može. Ja tu pružam podršku', rekla je Tomašić.

Ovi su izbori za Europski parlament pouka onima na desnici koji nisu ušli u Parlament, kaže Tomašić za Dnevnik Nove TV.

'Da smo išli zajedno borili bi se za četvrtog. Vidi se po brojevima kako smo mogli proći. Svi su imali neku svoju računicu, ali ne može se. Svatko posebno ne može ništa. Ali ako idemo zajedno možemo učiniti čuda i vjerujem da je to sada svima jasno. Zajedništvo nema alternativu.'

Upitana o tome planira li i ona, poput Mislava Kolakušića u predsjedničku utrku, Tomašić kaže - 'Ne daj Bože!'.

'Zamislite da moj suprug bude first lady. Ne bi pristao na to. Mislila sam završiti prošli mandat, obaviti trijalog s Komisijom i otići u mirovinu, međutim to se nije dogodilo. Lobirala sam da dovršim trijalog za ribare, da osiguram da 10.000 radnih mjesta ostane netaknuto, a sad ćemo vidjeti dalje.'

Kada je riječ o parlamentarnim izborima, Tomašić najavljuje da suverenisti idu zajedno na izbore, a o suradnji s HDZ-om kaže da nije ona ta koja će o tome odlučivati.

Na pitanje o tome na što će se fokusirati tijekom svog mandata u Bruxellesu, Tomašić odgovara:

'Na malu plavu ribu. To moram završiti. Otišla bih u odbor za poljoprivredu, jer tu se može jako puno napraviti. Prošli puta nisam mogla dobiti taj odbor zato što su dobili Britanci i Irci iz moje grupacije. Sada njih nema tako da vjerujem da ću uspjeti dobiti odbor za poljoprivredu', rekla je Ruža Tomašić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:49