ZVIJEZDA 'SMOGOVACA'

S TV EKRANA U POLITIČKU FOTELJU Poznata glumica Barbara Rocco HDZ-ova kandidatkinja je za varaždinsku dožupanicu

 Željko Sop / CROPIX

VARAŽDIN - Poznata hrvatska i varaždinska glumca Barbara Rocco, kao nestranačka osoba, i predsjednica Županijske organizacije zajednica žena Katarina Zrinska, Nadica Dreven-Budinski, kandidatkinje su Hrvatske demokratske zajednice za mjesto zamjenica župana Varaždinske županije.

Rocco se na poziv HDZ-a da prihvati kandidaturu za zamjenicu župana, kako je istaknula na današnjem predstavljanju u Varaždinu, odlučila zbog nezadovoljstva postojećim stanjem u društvu. Ujedno je istaknula spremnost da svojim znanjem i iskustvom unese nužne promjene u politiku.

Nadica Dreven-Budinski, ukoliko HDZ osvoji izvršnu vlast u županiji, bavit će se gospodarskim pitanjima, ruralnim razvojem i poljoprivredom.

Već ranije u veljači kandidaturu za župana istaknuo je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak. Stričak je dugogodišnji bivši načelnik općine Visoko, te član Skupštine Varaždinske županije i član bivšeg županijskog poglavarstva u jednom mandatu.

Razvoj gospodarstva, smanjenje nezaposlenosti te okretanje prema turizmu, kulturi i športu osnovne su smjernice programa kojeg će Stričak ponuditi biračima. Stričak je podsjetio da će kampanju voditi argumentima i činjenicama.

Na konferenciji za novinare bilo je i riječi o listi za Županijsku skupštinu. Nositelj te liste je Josip Križanić, član Predsjedništva HDZ-a na nacionalnoj razini i načelnik općine Jalžabet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:55