IVO NAPAO SVOJU 'ODABRANICU'

Sanader: Jadranka Kosor je nesposobna premijerka! Ona i Šeks organiziraju moj progon

Bivši premijer traži Sabor da osnuje istražno povjerenstvo jer se nad njim vrši politički progon
Zagreb, 051110.Bivsi premjer Hrvatske i bivsi prvi covjek HDZ-a Ivo Sanader odrzao je press konferenciju u Hrvatskom Saboru zestoko se obrusivsi na premijerku Jadranku Kosor.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Bivši premijer Ivo Sanader teškim optužbama obrušio se danas na Jadranku Kosor i Vladimira Šeksa. Optužio ih je da nad njim vrše politički progon u dogovoru sa sudstvom zbog čega traži da Sabor osnuje istražno povjerenstvo, a za svoju nasljednicu rekao je i da je nesposobna voditi Vladu.

U saboru se bivši premijer koji je sada nezavisni zastupnik pojavio iznenada, i to nakon što je sjednica završila. Bio je to i njegov prvi ovakav nevjerojatno oštar istup u kojem je sipao optužbe, a na koji su ga, tvrdi, potaknule medijske špekulacije kako je Mladen Barišić pred istražiteljima USKOK-a rekao da mu je dao 3 milijuna kuna novca izvučenog preko Fimi medije.

- Riječ o političkom programu Jadranke Kosor koja je u javnosti izgubila potporu i koja se, što se sada vidi, pokazala da nije sposobna voditi Vladu, da nije sposobna riješiti tešku ekonomsku situaciju i izvući zemlju iz krize. I zato organizira politički progon kako bi skrenula pozornost javnosti s pravih životnih problema građana. Stoga da bi prikrila svoju nesposobnost, posegnula je za nedemokratskim I protuustavnim metodama, a u tome joj pomaže Vladimir Šeks o čemu su mnogi od vas pisali – gotovo u jednom dahu izgovorio je čitajući s papira Sanader.

Svoje tvrdnje o političkom progonu potkrepljuje primjerom Damira Polančeca.

- Kojeg su ucjenjivali i nudili slobodu ukoliko mene lažno tereti. U tome je očigledno ulogu trebao odigrati predsjednik uskočkog suda Ivan Turudić – objasnio je.

Stoga bi, smatra Sanader, bilo dobro da Sabor pokrene istražno povjerenstvo o ulozi Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa.

- Zbog nagovaranja Polančeca na lažno svjedočenje I njihovo obećanje da će mu uz pomoć Turudića smanjiti kaznu – rekao je.

Sanader je odbacio sve špekulacije iz navodnom Barišićevog iskaza prema kojem je bivšem premijeru davao novac iz Fimi medije.

- U sve špekulacije o Barišićevom iskazu kao i u druge koje su izlazile u medijima proteklih mjeseci, ne vjerujem jer takve stvari se naprosto nikada nisu dogodile. Stoga sumnjam da bi Barišić tako što mogao reći osim ako ga kroz ovih nekoliko tjedana nisu ucjenjivali slobodom i prisiljavali da me lažno tereti! – izričit je bio Sanader.

I danas je na novinarsko pitanje je li naredio direktorima da posluju s Fimi medijom odlučno odgovorio: - Naravno da nisam dao takav nalog.

Sanader tvrdi kako se ne boji da će biti uhićen. I dalje će najavio je podržavati Vladu jer je on stvarao tu većinu, no da jasno je dao naslutiti da planira povući još neke poteze.

- Ovo je prvi korak, o tehnici daljnje političke borbe ćemo vas izvještavati – rekao je.

Tvrdi također kako najvjerojatnije neće tražiti plaću od Sabora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:37