NOVI NAPAD NA KOSOR I ŠEKSA

Sanader: Zašto ste me slijedili ako sam zlo; Šeks: On je moralno dno moralnog dna

Zagreb, 111110.Trg Sv. Marka 6.20. sjednica Hrvatskog sabora.Na slici: bivsi hrvatski premijer Ivo Sanader u svojoj novoj saborskoj fotelji.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

ZAGREB - Ivo Sanader prozvao je danas premijerku Jadranku Kosor i potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa da protiv njega preko Jutarnjeg, odnosno EPH, provode medijsku hajku. Najavio je tužbu protiv Jutarnjeg zbog napisa o navodnom najmu stana u New Yorku, a tužit će i druge medije zbog navodnih neistina.

Po već poznatom scenariju, bivši premijer i šef HDZ-a danas je ponovno iznenada sazvao konferenciju za novinare u Saboru. Na Markov trg stigao je tek kasno popodne, iako je čitav dan bila rasprava o Dražvnom proračunu za 2011. na kojoj on danas uopće nije bio.

- Laž je da sam kupio stan u New Yorku, da smo tamo unajmili stan i da smo to plaćali 6000 dolara mjesečno - reagirao je Sanader na tekst u Jutarnjem. Isto tako, ustvrdio je da nije točno ni da je kupio skupocjene slike, poput Picassa. Po Sanaderu, iza svega toga stoji politička pozadina.

- Takvi tekstovi se plasiraju u medije sustavno po nalogu Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa kako bi prikrili svoju nesposobnost i strah od rješavanja stanja u državi i stranci - ustvardio je Sanader. Po njemu, riječ je o neviđenom pritisku na institucije i ljude koji bi trebali svjedočiti protiv njega u zamjenu za oprosnice.

- To je poanta cijele priče. Ako sam ja najveće zlo u Hrvatskoj i ako sam bio na čelu bande, a ne Vlade i HDZ-a, kako je moguće da su me deset godina u stopu pratili i podržavali? Zašto nisu dali ostavke? Kako to da je moja tadašnja desna ruka Jadranka Kosor objeručke prihvatila da me zamijeni, javno me hvalila i dizala u nebesa, a danas svjedočimo nečem potpuno drugačijem - zapitao se Sanader.

Kazao je kako u politiku nije ušao na prosjačkom štapu ali da “ima onih koji jesu”. Najavio je da će predati imovinsku karticu u zakonskom roku. Nije želio reći od čega sada živi ni kolika mu je imovina.

- Sve ćete vidjeti na vrijeme. Živim od vrlo dobre plaće. Očekujem i dobit na kraju godine. Bavim se savjetovanjem i suvlasnik sam u nekoliko kompanija - sve je što je želio reći Sanader.

Ponovio je da nema volju rušiti Vladu., ali da još ne zna hoće li glasati za proračun.

- Naravno da nemam - odgovorio je na novinarsko pitanje ima li informacije što je Mladen Barišić govorio u USKOK-u. Nije odgovorio na pitanje je li razmišljao da samoinicijativno ode u USKOK na razgovor. U vezi medijskih napisa da je tražio razgovor s predsjednikom Ivom Josipovićem, Sanader je rekao da za susret na Pantovčaku “nema razloga”.

- U ovom trenutku nema razloga da razgovorama s predsjednikom Josipovićem. Ako bude nekog razloga, da kao bivši premijer razgovaram sa sadašnjim predsjednikom, zašto ne - rekao je Sanader. Na pitanje je li mu se požalila Bianca Matković da Vlada odugovlači s njezinim razrješenjem iz Ministarstva gospodrastva, Sanader je rekao da mu se nije požalila.

- Nisam adresa da mi se ona žali, ali sigurno je da Vlada odugovlači i otežava. Nadamo se da će to uskoro napraviti - rekao je Sanader.

Ustvrdio je kako je dobio odgovor iz Europske komisije na pismo koje je pisao predsjedniku Barossu, ali da ne može reći što u njemu piše.

Šeks: Sanader je moralno dno moralnog dna

- Ivo Sanader besramno laže. On je moralno dno moralnog dna. HDZ se njime odavno ne bavi - komentirao je Vladimir Šeks. Prozvao je bivšeg premijera da je ovakvim spletkama i došao na vlast.

- U obrambenim reakcijama izabrao je taktiku s poznatim scenarijem laži, kleveta i intriga što je u srži njegove naravi. Na taj je način i došao na vlast, zavađujući ljude - rekao je Šeks. Na pitanje znači li da je i njega Sanader obmanuo, Šeks je ustvrdio da nije ali “sve u svoje vrijeme, čir je sada puknuo”.

- Igra oko Sanadera se u napadima panike približava svome kraju - rekao je Šeks, a na pitanje znači li to i Sanaderov put u Remetinec, Šeks je rekao da o tome ne želi špekulirati.

- Ne želim mu zlo, ali priča o njemu se barem s moralne točke gledišta primiče kraju - zaključio je Šeks.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:21