PODMETANJA, KLEVETE I LAŽI

Sanader: Nisam dobio proviziju od Hypo banke, tužit ću medije!

ZAGREB - Bivši premijer i počasni predsjednik HDZ-a Ivo Sanader javnosti se danas obratio priopćenjem u kojem je najoštrije odbacio, kako kaže, lažne napise nekih medija da je za tobožnje posredovanje u poslovanju Hypo-Alpe-Adria banke ikad dobio proviziju ili da je ta banka financirala HDZ.

- Riječ je o zlonamjernim klevetama i lažima koje se već nekoliko puta pokušavaju plasirati u javnost, uglavnom prije izbora. Takva podmetanja imaju za cilj diskreditiranje mene i HDZ-a. S obzirom na hajku koja se protiv mene i moje obitelji sustavno provodi već neko vrijeme od strane nekih medija, ostavljam sebi za pravo poduzeti odgovarajuće pravne mjere i korake - stoji u priopćenju.

Podsjetimo, u sklopu teme o spašavanju Hypo Group Alpe Adria, austrijski list Die Presse objavio je i priču agencije APA pod naslovom “Bombastični detalji o poslovima na Balkanu koruške banke”, u kojoj se bivši hrvatski premijer spominje kao osoba koja je Hypo banci otvorila vrata za poslovanje u Hrvatskoj i koja je za posredovanje u kreditiranju dobivala masne provizije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 16:13