IMA LI OVOME KRAJA?

SAPUNICA S PRISTUPNIM CESTAMA MOSTU PELJEŠAC IDE DALJE Stigla nova žalba: Grci uložili prigovor jer je posao dodijeljen Strabagu

Komarna, 100119.
Gradiliste mosta Peljesac u Komarnoj.
Najvece plovilo za busenje pilota na svijetu brod Zhen Hua 7, na gradilistu Peljeskog mosta pobio prvi pilot za temelje Peljeskog mosta.
Na fotografiji: Rusenje starih stupova mosta.
Foto: Denis Jerkovic / CROPIX
Denis Jerkovic / CROPIX

Gradilište mosta Pelješac

 

Neizvjesnost je trajala oko 50 sati i jutros je razriješena. Grčka tvrtka Avax ipak je podnijela žalbu na odluku Hrvatskih cesta da posao izgradnje dionice pristupne ceste mostu Pelješac Duboka - Sparagovići da austrijskoj tvrtki Strabag. Kako neslužbeno saznajemo, žalba je jutros poštom stigla u Hrvatske ceste i u Državnu komisiju za kontrolu javne nabave.

Time je ponovo zaustavljen natječajni proces za izgradnju pristupne pelješke ceste s obzirom na to da se i Strabag žalio na odabir Avaxa za izgradnju stonske obilaznice. Prema neslužbenim informacijama, grčka kompanija je u svojoj žalbi navela kako Strabag nije smio dobiti posao jer su , kako tvrde, u Italiji i u Bosni i Hercegovini raskinuti njihovi ugovori o građenju zbog neispunjenja ugovornih obveza.

Taj argument Avax naveo je i u pismima koje su poslali premijeru Andreju Plenkoviću i ministru prometa Olegu Butkoviću nakon što je Državna komisija, po žalbi Strabaga, poništila odluku Hrvatskih cesta o izboru Grka. Nakon što je žalbu Grka na odluku DKOM-a odbacio i Visoki Upravni sud, Hrvatske ceste su u ponovnom postupku odbacile grčku ponudu zbog kartelskog udruživanja u Grčkoj i odabrale Strabag.

Nakon zaprimanja ove žalbe DKOM ima zakonski rok od mjesec dana za donošenje nove odluke.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo