NOVI ŠEF STRANKE U ZAGREBU

SDP odlučio: Bandića naslijedio Davor Bernardić

Na idućim parlamentarnim izborima pobijedit će naš premijer Zoran Milanović, poručio je Bernardić
 Nina Đurđević/Cropix

ZAGREB - U drugom krugu unutarstranačkih izbora Davor Bernardić uvjerljivo je, sa 63,7 posto glasova, pobijedio protukandidata Ivu Jelušića. Od ukupno 3757 članova SDP-a, koji su danas izišli na izbore, Bernardića je zaokružilo čak 2360 SDP-ovaca.

- Ovo je još jedna pobjeda SDP-a! Od danas počinje novo doba za našu stranku. Pozivam sve kolege na jedinstvo i da zaborave podijeljenost. Mi možemo bolje - poručio je novoizabrani predsjednik gradskog ogranka te stranke.

Nasljednik gradonačelnika Milana Bandića, koji je na toj funkciji bio punih deset godina, pred okupljenim je članovima stranke i predstavnicima medija Zagrepčanima obećao ‘bolji život’.

No, na konkretna novinarska pitanja kako to planira postići, nije davao najpreciznije odgovore. Osvrnuo se indirektno i na svoga prethodnika i upozorio da Gradska skupština i Gradska uprava moraju surađivati, a ako to ne bude moguće, SDP neće bježati od odgovornosti.

Znači li to da će inicirati raspisivanje referenduma za izglasavanje povjerenja gradonačelniku i hoće li se u budućnosti i sam boriti za tu fotelju ostalo je nejasno.

- Ovo nisu izbori za gradonačelnika. Sad su u planu pripreme za parlamentarne izbore, na kojima će pobijediti SDP i naš premijer Zoran Milanović. Nakon toga pronaći ćemo u SDP-u i najboljeg kandidata za gradonačelnika Zagreba - rekao je Bernardić.

Oglasio se i poraženi Ivo Jelušić, koji je Bernardiću uputio iskrene čestitke.

- Osjećam se kao Winston Churchil koji je pobijedio u ratu, objedinio naciju i potom izgubio na izborima. Osigurao sam promijenjeni i jači SDP u Zagrebu dok sam šest mjeseci obnašao dužnost predsjednika gradske organizacije - rekao je Jelušić.

Dao je naslutiti da bi uskoro mogao podnijeti ostavku na mjestu dogradonačelnika Zagreba.

- Ostajem u politici, a iz SDP-a nikad neću otići. Dva puta sam htio dati ostavku, no stranka me je molila da ostanem. Ukoliko ne budem imao podršku stranke, poduzet ću određene mjere - dvosmislen je bio Jelušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 16:50