NAKON SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA SDP-A

SDP ODRŽAO IZVANREDNU PRESICU 'Evidentan je kaos u državi. Tražit ćemo raspuštanje Sabora, premijer je duboko upleten u aferu Agrokor!'

 
 Marko Todorov / Hanza Media

Na izvanrednoj presici SDP-a, a nakon izvanredne sjednice Predsjedništva SDP-a, predsjednik stranke Davor Bernardić prokomentirao je 'aferu mejlovi'. Arsen Bauk je pak kazao kako će uputiti prijedlog za raspuštanje Sabora.

- Jučer je postalo jasno da je predsjednik Vlade, HDZ-a i HNS-a, duboko upleten u aferu Agrokor, točnije, u aferu izvlačenja više od 500 milijuna kuna iz Agrokora. Evidentno je da se trgovalo se povlaštenim informacijama i da se pogodovalo pojedincima, a što je zlouporaba položaja i ovlasti, a po našem zakonodavstvu to je kazneno djelo. Oni koji su znali, a to su tajili su počinili kazneno djelo. Ako je bivša potpredsjednica Vlade jučer morala otići, onda se s pravom pitamo zašto DORH još uvijek ne postupa. Jesu li zatajile institucije države i postoji li politički utjecaj na mjerodavna tijela u RH, zapitao se Bernardić.

Osvrnuo se na izvještaj Europske komisije o rasizmu i netoleranciji, a potom zaključio:

- Za ovaj za Hrvatsku sramotan izvještaj odgovorna je ova vlada, a podržavaju je manjine koje se po ovom izvještaju smatraju ugroženima.

- Evidentan je kaos koji je nastao u državi zbog nesposobnosti ove Vlade. Državom su zavladali nepotizam, korupcija, kriminal i mržnja protiv svih koji su drugačiji. Zbog svega navedenog za nas u SDP-u dvojbe nema. U Hrvatskoj je na snazi izvanredno stanje. Zahtijevamo hitno raspuštanje Sabora i raspisivanje izbora. Ova Vlada je izgubila svaki legitimitet i građani joj više ne vjeruju.


Arsen Bauk najavio je da će SDP staviti u proceduru odluku o raspuštanju Sabora, a najavio je i tri koraka koja stranka planira poduzeti, '3 I', kako je rekao:

- Sutra je priprema za raspravu o Agrokoru. Iskoristit ćemo i drugu poslovničku mogućnost i u 6. mjesecu odmah prvi tjedan tražiti raspravu o renacionalizaciji Ine i HEP-a i ulozi grupe Borg i u tom slučaju, rekao je Bauk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:14