ISKAZALI APSOLUTNU SOLIDARNOST

SDP OŠTRO OSUDIO NAPAD NA PUPOVCA I MILOŠEVIĆA Klub nacionalnih manjina apelira da se hitno pronađu napadači: 'Ovakvi su događaji sve učestaliji'

 
Milorad Pupovac
 Damjan Tadić / CROPIX

SDP je u subotu oštro osudio napad na zastupnike SDSS-a Milorada Pupovca i Borisa Miloševića pozivajući nadležne da reagiraju, a sve političke aktere da osude takve pojave.

"Oštro osuđujemo napad na zastupnike nacionalnih manjina. Pozivamo nadležne da reagiraju, a sve političke aktere da osude ovakve pojave i prestanu tolerirati očiti rast netrpeljivosti prema svima i svemu što se ne uklapa u nacionalističke i ultrakonzervativne okvire pojedinih skupina u društvu", poručio je SDP na svom Facebooku.

Pupovac i Milošević napadnuti su u petak na zagrebačkom Dolcu, gdje su na njih bačeni ostaci hrane.

Saborski Klub nacionalnih manjina apelira da se što žurnije pronađu napadači na Pupovca i Miloševića

I saborski zastupnici Kluba nacionalnih manjina najoštrije su osudili napad na zastupnike Milorada Pupovca i Borisa Miloševića, apelirajući na sve mjerodavne institucije da što žurnije pronađu "počinitelje" te ih primjereno kazne.

Iskazujući "apsolutnu solidarnost" sa Pupovcem i Miloševićem (SDSS), na koje su u petak, na zagrebačkom Dolcu, bačeni ostaci hrane, Klub izražava duboku zabrinutost zbog "sve veće učestalosti takvih nasilnih događaja, kojima se dramatično ugrožavaju elementarne civilizacijske i etičke norme na kojima počiva naš zajednički društveni život".

"Klub zaključno apelira na sve mjerodavne institucije da što žurnije pronađu počinitelje odgovorne za napad na kolege zastupnike te ih poziva da primjereno kazne počinitelje, imajući u vidu sve aspekte i ciljeve sustava specijalne i generalne prevencije", priopćeno je iz Kluba u kojem je osam zastupnika, a predsjednik mu je Vladimir Bilek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:28