PRIJAVA

SDP-ovac PRIMIO UZNEMIRUJUĆI POZIV NAKON OSNIVANJA UDRUGE 'KRŠĆANSKI SOCIJALDEMOKRATI 'Pitao me mogu li svirati na perfomansu s pokoljem janjadi'

 

SDP-ovac i osnivač Udruge Kršćanski socijaldemokrati, Mirko Lukić, primio je prijetnju izravno vezanu za aktivnosti njegove udruge koja se, među ostalim, zalaže za osudu komunističkog režima i preispitivanje korištenja njegovih simbola “jer su i pod petokrakom činjeni zločini”, te smatra da život počinje začećem, što znači da su protivnici pobačaja.

Lukić je u ponedjeljak registrirao udrugu, a dva dana nakon toga, stiže mu uznemirujući telefonski poziv. - Oko podneva primam poziv čovjeka koji se predstavlja kao Marko Jagnje, koji se zanima za usluge duo benda Bitanga & princeza, u kojem, osim mene, svira kolegica teologinja koja je, spletom okolnosti, također jedna od suosnivača udruge. Inače, svi nas u SDP-u znaju jer smo česti izvođači na stranačkim feštama - prepričao je Lukić, navodeći da je čovjek koji ga je nazvao tražio svirku za sam Božić, na imanju u Šestinama.

- Istaknuo je da nema nikoga u blizini i da moramo svirati daleko od kuće. Kako razgovor teče, spominje da je riječ o sekti Isusova/Božja jagnjad ili tako nekako te da će izvesti ritual u kojem će biti 50 - 100 jagnjadi, koju će u određenom trenutku u kolonama izvesti iz kuće i otpraviti prema nama te će na kraju biti izvršen pokolj - prepričao je Lukić i rekao da je takav razgovor shvatio kao prijetnju i to prijavio policiji.

- Mi iz udruge ovaj poziv smatramo svojevrsnom prijetnjom smrću. Udruga Kršćanski socijaldemokrati zalaže se za nedvosmislenu osudu svih totalitarnih režima, uz odgovarajuću zabranu isticanja svih problematičnih i zločinima protiv čovječnosti oskrnavljenih simbola t - tvrdi Lukić. Kaže da je policija zaprimila njegovu prijavu prijetnje koju su ocijenili kao “suptilnu” te da je on od svog teleoperatera zatražio da identificira broj s kojeg je primio prijeteći poziv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:19