NAPUSTIO STRANKU

SDP SE OGLASIO O SABORSKOM ZASTUPNIKU KOJI IM JE OKRENUO LEĐA 'Nismo ništa drugo ni očekivali kad smo saznali s kim je bio na kavi prije par dana'

 
Zdravko Ronko
 CROPIX

Dugogodišnji član SDP-a i saborski zastupnik Zdravko Ronko jučer je za Jutarnji potvrdio da je zatražio ispis iz stranke nakon što je to učinilo 11 SDP-ovaca iz Požege. Otkrio je da je osnovni motiv za odlazak njegovo nezadovoljstvo s Davorom Bernardićem koji uništava SDP.

Ronko je pritom naglasio da on ne prelazi na stranu HDZ-a, ali da će zbog gospodarske situacije, ali i zbog Davora Bernardića dati podršku ovoj Vladi da do kraja odradi mandat tim prije što je Bernardićev plan nakon izbora ući u koaliciju s HDZ-om.

Njegovu odluku danas je na svom Twitter profilu komentirao SDP Hrvatske.

- Nismo ništa drugo ni očekivali nakon što smo saznali da je Ronko, bivši zastupnik SDP-a, prije par dana sjedio s Milijanom Brkićem, zamjenikom predsjednika HDZ-a. Želimo mu sreću u podršci Vladi HDZ-a, a SDP nastavlja daljnji rad do konačne pobjede, stoji u objavi.

Iz HDZ-a su za Jutarnji demantirali da imaju nekakav dogovor s Ronkom.

Ronko je jučer za Jutarnji komentirao da su u SDP-u svi nezadovoljni i kritiziraju Bernardića, ali da 'kad se on pojavi svi mu se ulizuju'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:46