PREDRAG SEKULIĆ

ŠEF STOŽERA ZA OBRANU SISAČKE RAFINERIJE DOBIO PRVU FAZU BITKE PROTIV INE Poslodavac mu želi dati otkaz, ali radni sud proglasio se nenadležnim

 
Predrag Sekulić, arhivska fotografija
 Mate Piškor / CROPIX

INA nije uspjela ubrzati sudski postupak i otpustiti sindikalnog čelnika sindikata Nova solidarnost i koordinatora Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak Predraga Sekulića.

Kako je na svojem Facebook profilu objavio sam Sekulić, zagrebački Općinski radni sud proglasio se nenadležnim za postupanje u tome slučaju. Naime, da bi otkaz Sekuliću postao pravovaljan INA je trebala pribaviti suglasnost sindikata.

To od Sindikata Nova solidarnost nisu dobili pa je INA podnijela tužbu kako bi sudskom odlukom premostili odbijenicu sindikata.

Tužbu su podnijeli Općinskom radnom sudu u Zagrebu iako Sekulić živi u Sisku i radi u sisačkoj Rafineriji. Sekulićevi odvjetnici žalili su se na tu nelogičnost da se Sekuliću sudi u Zagrebu, a zagrebački Općinski radni sud nepravomoćno je njihov zahtjev prihvatio.

Ukoliko se INA žali na ovo rješenje suda trebat će čekati rješenje više instance pa bi do početka postupka moglo proći i do šest mjeseci. Sekulić čekajući otkaz uredno dolazi na posao u Rafineriju nafte Sisak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:33