UNAPRIJEĐENA ZRINKA ŠEKS-POŠTIĆ

ŠEKSOVA KĆI POSTALA ŠEFICA OPĆINSKOG SUDA U OSIJEKU Nedavno se kandidirala za županijsku sutkinju, ali nije prošla. Sada je bila jedina kandidatkinja

Zagreb, 030719.
Zbog aktualnih situacija u HDZ-u odrzana je sjednica Predsjednistva HDZ-a.
Na fotografiji: Vladimir Seks.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX

Vladimir Šeks

Predsjednicom Općinskog suda u Osijeku u petak je imenovana Zrinka Šeks-Poštić, kći jednog od najmoćnijih HDZ-ovaca Vladimira Šeksa.

Zrinka Šeks-Poštić bila je zamjenica predsjednika osječkog Općinskog suda, a od travnja, kad je dotadašnji predsjednik Davor Mitrović imenovan sucem Županijskog suda, predsjednik Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vrban imenovao ju je v. d. predsjednice Općinskog suda. Nakon što je raspisan natječaj za predsjednika Općinskog suda u Osijeku, Zrinka Šeks-Poštić se kandidirala. Bila je jedina kandidatkinja pa Državno sudbeno vijeće (DSV) nije imalo dvojbi. No, početkom godine Šeksova kći nije se najbolje provela na DSV-u. U veljači su se birala tri suca Županijskog suda u Osijeku, a konkuriralo je 18 kandidata, među kojima i Šeks-Poštić.

Mediji su izvještavali da je Šeksova kći na dnu liste po bodovima. Lokalni mediji pisali su da je Šeksova kći vrlo kvalitetna sutkinja, a mnogi su se začudili što nije napredovala. U Slavoniji je poznata kao prva sutkinja koja je još 2015. donijela presudu o ništetnosti ugovora i preplaćenim kamatama na kredit u švicarcima, koji je bio podignut za osobni automobil. Nakon što nije imenovana u Županijski sud, bilo je komentara da se pravosudni sustav koji je Šeks stvarao okrenuo protiv njega.

- Moja kći ima svoj život i put. Izabrana je najbolja kandidatkinja, kojoj je ona čestitala, i to je sve - rekao je tada Šeks.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo