VIJEĆE ŽUPANIJSKOG SUDA

'Šestorka' iz slučaja Podravka ostaje u pritvoru

 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Šestorica uhićenih u slučaju Podravka ostaju u pritvoru zbog opasnosti da utječu na istragu ili na svjedoke, zaključilo je danas Vijeće Županijskog suda u Zagrebu.

- Vijeće je prihvatilo argumente suca da u konkretnom slučaju postoji opasnost od ometanja istrage utjecajem na svjedoke i sprječavanjem utvrđivanja tijeka novčanih sredstava.

Također, postoji i realna i predvidiva opasnost da bi isti boravkom na slobodi mogli nastaviti sa činjenjem istih ili istovrsnih kaznenih djela, a koja opasnost se nalazi u činjenici da su osumnjičenici, uz manje izmjene, ostali na svojim položajima i funkcijama te iz činjenice da su i nakon početka policijske obrade nastavili s protupravnim aktivnostima, što se može zaključiti iz dokumentacije u spisu.

Vijeće ne nalazi, za sada, mogućnost primjene neke druge, zakonom predviđene blaže mjere, pa niti mjere jamstva kao zamjene za istražni zatvor - stoji u službenom priopćenju koje je danas objavljeno na službenim stranicama Suda.

Tom su odlukom odbijene žalbe svih uhićenih na odluku o jednomjesečnom pritvoru.

Podsjetimo, Darko Marinac, bivši predsjednik Uprave i NO-a Podravke, Zdravko Šestak, predsjednik Uprave, članovi Uprave Josip Pavlović i Saša Romac te Milan Horvat, vlasnik bivše Fima grupe, kao i Srđan Mladinić, vlasnik tvrtke SMS, uhićeni su zbog osnovane sumnje u nezakonite transakcije vezane uz preuzimanje dionica Podravke putem varaždinske Fima grupe i splitskog SMS-a.

Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu, Krešimir Devčić, krajem prošlog tjedna svim uhićenima je odredio pritvor kako ne bi mogli počiniti nova kaznena djela ili utjecati na svedoke. Naime, vjeruje se kako bi 'šestorka' mogla uništiti ili sakriti inkriminirajuće dokumente.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:15