dao joj reket

Skupljačica loptica opisala iskustvo s Ivaniševićem: ‘Uhvatila me panika, smrzla sam se, počeo je moliti da ga uzmem‘

Goran Ivanišević

 Adrian Dennis/Afp

Pred nama je splitska grupa Davis Cupa, od 12. do 17. rujna na Gripama će igrati Hrvatska, SAD, Nizozemska i Finska.

Sasvim je sigurno da nas čeka niz povijesnih trenutaka, zanmljivih mečeva, nevjerojatnih poena, ali i vjerojatno poneka prava splitska ‘batuda‘.

A kad je o tome riječ, nema ravnoga velikog splitskom asu Goranu Ivaniševiću. Jedna od takvih dogodila se i tijekom finala ATP turnira u Queensu 15. lipnja 1997. godine. Goranov je suparnik bio Australac Mark Philippoussis, a u trenutku kada ‘Zecu‘ baš ništa nije išlo od ruke, reket je predao skupljačici lopti, tada 14-godišnjoj Amy Danton Clark.

Preplašena djevojčica se sabrala i odigrala nekoliko poena s Australcem, a 25 godina kasnije se vratila u Queens te opisala što se dogodilo.

- Prvo sam pomislila da me zamolio da mu pridržim reket. Onda sam shvatila da se radi o nečem drugom. Uhvatila me panika. Smrznula sam se. Počeo me moliti da ga uzmem, a meni je bilo u glavi da će se sve završiti ako samo budem mirno stajala. Pogledala sam okolo i vidjela svoje prijatelje kako mi govore da odem na teren. Bilo je to ludo iskustvo - rekla je Amy koja je se na 20. godišnjicu tog događaja našla pokraj Marina Čilića, koji je te godine zaigrao u finalu.

Čilić je to finale 2017. izgubio od Španjolca Feliciana Lopeza sa 6:4, 6:7 (2), 6:7 (8), no iduće je godine na istom mjestu osvojio turnir pobijedivši ni više ni manje nego Novaka Đokovića sa 5:7, 7:6 (4), 6:3.

Ivanišević je to svoje finale protiv Philippoussisa izgubio sa 7:5, 6:3.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 17:28