PREKIPJELO MU

SEZONSKI KONOBAR OTKRIO KAKO POSLUJU NEKI HRVATSKI UGOSTITELJI 'Da bih zaradio svojih 8000 kuna, moram utajiti što više računa. Evo kako to radim...'

 Ilustracija / Profimedia, Wavebreak

- Zaposlen sam kao konobar u restoranu na moru. Kao i većina konobara koji rade sezonu, nemam pravo na slobodan dan, niti mi se plaćaju prekovremeni sati. Moj poslodavac sa mnom nije niti potpisao ugovor o radu, nemam sanitarnu knjižicu, dio plaće mi se isplaćuje na crno na ruke... To je sve normalno u našoj državi, a mene zanima dokle će to biti tako i radi li itko na tome da se zakoni počnu primjenjivati - tim riječima Slobodnoj Dalmaciji obratio se sezonski konobar čiji su podaci poznati redakciji, a koji želi ispričati svoje iskustvo sezonskog radnika u ugostiteljstvu bez javnog iznošenja imena, jer se boji da će ostati bez posla.

Njegova priča pokazuje način na koji rade neki hrvatski ugostitelji, a koji je miljama daleko od svega što zakon propisuje, pravna država re...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 03:05