NAKON PROLJETNOG BOŽIĆA

Silvestrovo toplo, za Snježnu kraljicu snijeg

U 2010. godinu ulazimo s toplih 10 Celzijevih stupnjeva, a nekoliko dana kasnije mogao bi padati snijeg
 Marko Miščević/CROPIX

ZAGREB - Nakon neuobičajeno toplog vremena, koje je ponegdje u Hrvatskoj podiglo temperaturu do 22 stupnja te ovaj Božić učinilo jednim od najtoplijih u 148 godina otkad postoje mjerenja, sljedećih nas dana ponovno očekuju promjena vremana. Ovaj vikend živa na termometru ponegdje se opet spustila do nule, a za doček Nove godine očekuje se novo zatopljenje, ali ne kao za Božić.

Tako ćemo u 2010. godinu ući s temperaturom iznad 10 Celzijevih stupnjeva. Srećom, nekoliko dana kasnije, kada se na zagrebačkom Sljemenu održava Snježna kraljica, moglo bi opet zahladiti. Organizatori utrke mogu odahniti jer će temperatura biti ispod nule, uz mogućnost snijega.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda sljedećih dana najavljuju uglavnom suho vrijeme, osim za Jadran sredinom tjedna, kada će padati kiša pa će i biometeorološke prilike biti nepovoljnije za razliku od središnje i istočne Hrvatske.

Ovog Božića najviša je temperatura izmjerena u Slavonskom Brodu od 22,5 Celzijevih stupnjeva, zatim u Sisku 22,4 Celzijeva stupnja, u Osijeku 21,3 Celzijeva stupanj te u Zagrebu 20,1 Celzijevih stupnjeva. (S. G.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:34