BIJEG IZ SABORA

SINČIĆ 'Ovo što Most radi je sramota, ali ni SDP ne bi trebao biti ponosan...'

Zagreb, 281215.Hrvatski sabor. Druga konstituirajuca sjednica u 8. sazivu Hrvatskog Sabora na kojem su pozvani zastupnici izabrani na izborima u studenom.Zeljko Reiner sa 88 glasova izabran je za novog predsjednika Sabora.Na fotografiji: Ivan Vilibor Sincic.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matić / CROPIX

'Danas je Reiner (Vlada) odlučio da na glasovanju neće biti HNB, iako je danima ta institucija bila na raspravi. Jasno je da im rezultati glasovanja ne bi bili prihvatljivi', napisao je na svojem Facebook profilu zastupnik u Saboru Ivan-Vilibor Sinčić.

Podsjećamo, zastupnici Mosta i oporba demonstrativno su napustili sabornicu pa glasovanje o ostalim točkama zbog nedostatka kvoruma nije bilo moguće nastaviti kada je odlučeno da se ni ovog petka neće glasovati o Izvješću o radu HNB-a u 2014. godini.

'Osobno nisam izašao, ali sam izvadio karticu da im ne bih držao kvorum. Iako je sramota ono što se danas dogodilo, jednaka je sramota što Mostovi zastupnici i dalje ostaju vjerni Mostu koji čini Vladu i donosi ovakve odluke, jednaka je sramota što oporba bježi iz Sabora nakon što je 4 godine podržavala ovakav rad HNB-a i guvernera Vujčića. Da nije žalosno, bilo bi smiješno', napisao je Sinčić zaključivši svoju objavu.

Predsjednik HDZ-ova saborskog Kluba Ivan Šuker neodgovornim je u petak nazvao ponašanje Mosta, partnera Domoljubne koalicije, čiji su zastupnici, praćeni oporbom, napustili sabornicu nezadovoljni tumačenjem zbog čega ni ovaj petak Sabor neće odlučivati o izvješćima HNB-a, na što je Mostov Ivan Bulj uzvratio da Most jest odgovoran i to prema građanima.

Odnose u vladajućoj koaliciji, SDP-ov Peđa Grbin ocijenio je izuzetno lošima. "Ti su odnosi izuzetno loši, i ne mogu reći da me to veseli", rekao je novinarima, navodeći da vladajuća većina nije u stanju donijeti niti jednu odluku.

"Ovo je za Hrvatsku izuzetno loše i čini mi se da pokazuje da ne idemo u dobrom smjeru", rekao je Grbin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:52