NEMA DOGOVORA

SINDIKAT PREPOROD OBJAVIO PRVE SLUŽBENE REZULTATE REFERENDUMA Njihovi članovi uvjerljivom većinom odbili su Vladinu ponudu

 Dragan Matic / CROPIX

Na izjašnjavanju članstva Sindikata Preporod i nečlanova koji su sudjelovali u štrajku, provedenom u 383 osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove u kojima djeluju podružnice Preporoda, 88,03% onih koji su pristupili izjašnjavanju odbilo je ponudu Vlade Republike Hrvatske.

U osnovnoškolskim ustanovama 5793 ili 87,43%, a u srednjoškolskim ustanovama 2543 ili 89,38% odbili su ponudu Vlade, priopćili su u petak ujutro.

Sukladno rezultatima izjašnjavanja, članstvo Sindikata Preporod u petak 29. studenoga nastavlja sa štrajkom koji su organizirali školski sindikati.

Sindikat hrvatskih učitelja i Sindikat zaposlenih u srednjim školama još uvijek prebrojavaju glasove, a službene i konačne rezultate će objaviti u petak u 11 sati.

Željko Stipić, predsjednik sindikata Preporod, poručio je da je sve upućivalo na ovakav ishod, nakon svega što se dogodilo i nakon jalovih razgovora u Vladi.

- Nastavlja se štrajk i izvjesno je da će nas brzo pozvati iz Vlade kako bi čim prije moglo doći do korekcije ponude. Možemo odmah pregovarati, previše vremena smo izgubili. Gubili su se dani jer su ministri imali drugog posla, nema se što odugovlačiti. Prostor za kompromis će se smanjivati kako štrajk odmiče. Vladi će na kraju ostati opcija da prihvati zahtjeve sindikata. Nisam stekao dojam da su shvatili ozbiljost situacije, oni misle da se možemo cjenkati i pogađati, poručio je.

Željko Stipić istiće da je ovaj štajk već nanio štetu učenicima.

- Moguće je da ovaj štrajk izazove političku krizu, a moguće je da se sve riješi za dan, dva, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:17