PRESS KONFERENCIJA

SINDIKATI OTKRILI GDJE ĆE SE SUTRA ŠTRAJKATI, EMOTIVNA ŠPREM PORUČILA VLADI 'Europa učitelje stavlja u centar obrazovanja, a nas se ponižava'

 
Sanja Šprem
 Dragan Matić / CROPIX

Sindikalni čelnici objavili su kako se štrajk prosvjetnih radnika nastavlja. U utorak će štrajkati Vukovarsko-srijemska županija, Karlovačka i Zagrebačka županija.

Dodali su i da su rezultati odaziva na štrajk očekivani, pa je tako danas u štrajku 93,42 posto učitelja.

- Od Vlade ne dolazi ni jedna riječ rješenja, nego samo odlaganje i skrivanje od problema. Najlakše će riješiti problem ako sudovi zabrane štrajk zbog ne znam čega. Zahtjevi nisu u skladu sa zakonom? - rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec, a piše N1.

Predsjednica sindikata učitelja Sanja Šprem rekla je da oni 'žele bolju Hrvatsku, bolje obrazovanje".

- Nemojte mi zamjeriti na emocijama, nakon ovih pokušaja ponižavanja učitelja - rekla je pa nastavila.

Zagreb, 211019.
Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim skolama i Sindikat hrvatskih ucitelja odrzali su konferenciju za novinare i objavili detalje daljeg tijeka strajka u skolama.
Na fotografiji: Branimir Mihalinec.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Dragan Matić / CROPIX
Branimir Mihalinec

- Kuda zapravo ide obrazovanje u Europi kada se na neki način, ustvari, ponižava struka u Hrvatskoj, može se vidjeti u rečenicama sastanka u Bruxellesu na kojem je rečeno da "uspjeh obrazovanog sustava ovisi o učiteljima i učiteljicama, o tome da li oni dobivaju poštovanje koje trebaju". E draga naša Vlado, tu se vidi što za Europu znači obrazovanje - rekla je Šprem.

Inače, sindikati će se medijima sutra obratiti s Trga sv. Marka, najavili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:23