ODJURIO U ZAGREB

SINIŠA VARGA U SISKU Nakon obilaska bolnice zbog naglih obveza otkazao pressicu i pobjegao od novinarskih pitanja

 Goran Mehkek/CROPIX

SISAK - Ministar zdravlja Siniša Varga kao prvi ministar zdravlja koji je zadnjih deset godina obišao sisačku bolnicu, sastao se nakratko u srijedu prijepodne sa sanacijskim ravnateljem bolnice Miroslavom Dubovečakom i županom Ivom Žinićem.

No, nije se pojavio na unaprijed najavljenoj konferenciji za novinare, nego je pobjegao od novinarskih pitanja opravdavajući se neodgodivim obvezama u Zagrebu. No, zato su njegov glasnogovornik Josip Jagić i sanacijski ravnatelj Miroslav Dubovečak prenijeli kako će Ministarstvo zdravlja podržati opstanak sisačke bolnice i njezinu daljnju modernizaciju. Potporu je dao i župan Žinić.

Dr. Miroslav Dubovečak istaknuo je kako još uvijek bolnica u Sisku više troši za plaće od onoga što dobije za funkcionianje bolnice od HZZO-a.

- Nama za plaće treba 10,3 milijuna kuna, a mjesečni limit nam je 9,7 milijuna. Stanje je jako teško iako dodatnim naporima smanjujemo oko 35 milijuna kuna duga iz prethodnog razdoblja, pojasnio je Dubovečak, koji je sanacijski ravnatelj dva mjeseca. Ministar Varga nam je obećao veći limit kako bismo prestali proizvoditi gubitke, te potporu našim planovima izgradnje središnjeg bolničkog paviljona, nabavke magnetne rezonance i boljeg CT-a, jer bolnica u Sisku ima potreban broj pacijenata i stručnjake koji opravdavaju nabavku nove medicinske opreme i razvoj usluge dnevne bolnice, zaključio je dr. Dubovečak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 23:06