INCIDENT U N. GRADIŠKI

Sinovi HDZ-ovog zastupnika s leđa napali policajce

Punoljetni su, neka sami odgovaraju za svoje postupke. Bili su malo popili, kaže saborski zastupnik Mate Bilonjić. Njegovi su se pijani sinovi pred policajcima namjerno okretali pod ručnom kočnicom
Nova Gradiska, 07032005Mato Bilonjic, nacelnik opcine okucanisnimio:arhivapok
 CROPIX

NOVA GRADIŠKA – Moji su sinovi punoljetni i sami trebaju odgovarati za svoje i dobre i loše postupke, pa će tako biti u ovom slučaju – rekao je saborski zastupnik Mato Bilonjić komentirajući sukob svojih sinova Deana (21) i Igora (25) i njihova prijatelja Matije D. (24) s novogradiškom policijom.

Nemili događaj zbio se u nedjelju oko 00,45 sati ispred kafića Best u Novoj Gradiški, koji je u vlasništvu obitelji Mate Bilonića. Nakon što je Matija D., s kojim je u atuomobilu bio Dean Bilonjić, napravio prometni prekršaj, zaustavila ih je policija. Očevici pričaju da su se mladići okretali pod ručnom kočnicom "izazivajući policajace", koje je navodno Dean prvi verbalno napao pri pregledu dokumenata. Uskoro je, prema izjavama očevidaca, naišao i Deanov brat Igor, koji je navodno s leđa napao jednog od policajaca.

Podatak da je drugi policajac repetirao pištolj uz upozorenje da će pucati ako ne prestanu s napadom na njegova kolegu, u PU brodsko-posavskoj nisu željeli niti potvrditi niti opovrgnuti. – Policijski službenici, koje su trojica mladića verbalno, a potom i fizički pokušavali spriječiti u obavljanju njihove dužnosti, postupili su sukladno zakonskim ovlastima, izjavila je glasnogovornica Kata Nujić, dodavši da su na kraju sukoba sva trojica mladića privedeni, te će protiv njih ići odgovarajuće prijave.

Saborski zastupnik Mato Bilonjić ističe da u ovom slučaju neće koristiti nikakve veze. – Kako ja odgovaram za svoje postupke i plaćam svoje kazne, tako neka čine i oni. Ovdje pravosuđe treba odraditi svoj dio posla, rekao je Bilonjić, dodavši kako je uzrok mogućeg sukoba činjenica da su mladići te večeri "malo popili" jer su slavili skoru ženidbu Deana Bilonjića. Deanu je izmjereno 1,25 promila, Matiji 1,10, a Igoru 0,56 promila alkohola u krvi. Sva trojicu su u policijskoj postaji u Novoj Gradiški zadržani do otrježnjenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 05:29