KOMENTARI NA FACEBOOKU

SISAČKA GRADONAČELNICA NA UDARU KRITIKE 'Ako niste glasali za Ikić Baniček, ni vrtić nećete dobiti'

Građani optužuju Ikić Baniček (SDP) da ne favorizira gradske četvrti i naselja koja su većinski glasala za HDZ
Kristina Ikić Baniček
 CROPIX

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček (SDP) zadnjih nekoliko dana se bori sa zlim glasovima da ne favorizira gradske četvrti i naselja koja su na lokalnim izborima većinski glasala za HDZ.

Posljednji slučaj koji je ukazao prema tom zaključku dogodio se na Facebook stranici “Kristina za Sisak”, službenoj stranici koja prati rad gradonačelnice. Na njoj je objavljena vijest da je počela gradnja novog dječjeg vrtića na Brzaju koji financira američka vojska. Ispod te objave jedna je korisnica prošli tjedan komentirala da bi i u naselju Galdovo isto tako dobro došao vrtić. Sve ovo ne bi bilo ništa senzacionalno da administrator spomenute stranice nije napisao sljedeće:

“Bio je referendum 4. lipnja 2017. i na Brzaju su birači glasali 71,74% za gradnju vrtića, a u Galdovu je za gradnju vrtića bilo 597 glasova protiv i 530 za gradnju vrtića!”. Nije bilo nikakvog referenduma, nego je taj dan održan drugi krug lokalnih izbora, a u GČ Galdovo HDZ je pobijedio SDP. Na ovaj je slučaj prije nekoliko dana ukazao sisački HDZ.

Referendum

“Da je referenduma bilo, uvjereni smo da bi se građani jednoglasno izjasnili da se vrtić u Galdovu sagradi, jer je prijeko potreban. Ovom obmanom svojih sugrađana gradonačelnica šalje poruku da ona nije gradonačelnica svih građana, nego samo onih koji su joj dali glas i da mjesta koja nisu većinski glasala za nju neće dobiti ništa iz gradskog proračuna”, stoji u njihovu priopćenju.

Ipak, to nije prvi slučaj gdje se dalo naslutiti da se “HDZ-ovska” naselja nalaze u nemilosti Ikić Baniček. Na Facebook stranici Smž Infovijesti, koja objavljuje različita događanja i vijesti iz Siska (između ostaloga i rad gradonačelnice), objavljen je video asfaltiranja ceste u naselju Veliko Svinjičko. Ponovno, ništa senzacionalno, sve dok nisu krenuli komentari.

Nekoliko korisnika je napisalo da nisu asfaltirane ulice u Velikom Budaševu i Topolovcu, a administrator im je u komentaru priložio presliku stranice Državnog izbornog povjerenstva s rezultatima glasovanja prvog kruga lokalnih izbora u njihovim naseljima uz komentare: “Evo, sad će odmah HDZ poslati asfaltere...” te “Bude vam HDZ asfaltirao. Samo što nije!”. Nije teško pogoditi da je u oba naselja većina stanovništva glasala za HDZ.

Bez odgovora

Netko je potom povukao pitanje Velikog Svinjičkog, a administrator stranice je odgovorio u istom stilu.

“Da, u Velikom Svinjičkom je pobijedio SDP i Kristina Ikić Baniček i to s dvotrećinskom većinom!! Pa, mi se iskreno nadamo da izborni rezultati nešto znače, inače, koji je smisao izlaska na izbore?”, stoji u komentaru uz presliku rezultata glasovanja.

Ikić Baniček nam do zaključenja ovoga broja nije odgovorila na upit o cijelom slučaju, iako smo pitanja uputili na službeni mail Grada Siska u ponedjeljak te smo dobili potvrdu da su ga zaprimili. Ujedno smo zvali gradonačelnicu Ikić Baniček te joj poslali poruku, no nismo dobili nikakav odgovor niti komentar na slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:04