BEZ PROPUSNICA

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA TRAŽI SLOBODNO KRETANJE PREMA ZAGREBU Treći dan nema novozaraženih, očekuje se suglasnost za koridor

Roman Rosavec
 Mate Piškor / CROPIX

Treći dan u Sisačko-moslavačkoj županiji nema novozaraženih koronavirusom, broj oboljelih je, nakon što ih je 15 izliječeno, pao na 17 trenutno pozitivnih, pa iz županijskog Stožera u petak traže slobodno kretanje prema Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Roman Rosavec je na temelju takvog dobrog stanja u županiji kazao kako od Nacionalnog stožera očekuje pozitivan odgovor na dva prijedloga.

Prvi se odnosi na otvaranja koridora slobodnog kretanja prema susjednoj Zagrebačkoj županiji i Zagrebu bez propusnica.

Ističe, naime, da veliki broj Siščana svakodnevno putuje na posao u Zagreb, uskoro će za njima krenuti učenici i studenti, a Zagreb i Zagrebačka županija usko su sa Sisačko-moslovačkom povezane gospodarski i društveno.

Rosavec je kazao i kako je dogovoru sa sisačkim biskupom Vladom Košićem Nacionalnom stožeru upućen i prijedlog da se omoguće vjerski obredi u povodu 4. lipnja, blagdana svetog Kvirina.

Sv. Kvirin je zaštitnik Sisačke biskupije, a njegov se blagdan uz tradicionalnu procesiju obilježava i kao Dan grada Siska, pa Rosavec očekuje pozitivan odgovor, uz propisane uvjete koje će trebati zadovoljiti. Suglasnost za ove zahtjeva dala je i mjerodavna epidemiološka služba.

Iz sisačko-moslavačke policija navode kako trenutno nijedan policajac nije u samoizolaciji, stanje sigurnosti posljednjih je dana zadovoljavajuće, bez teških kaznenih djela i prometnih nesreća te bez migrantskog pritiska.

Policajci su od ponedjeljka intervenirali na dvije dojave o kršenju samoizolacije u slučaju tri osobe na području Siska i Banove Jaruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:09