PISALA INTENDANTU

SKANDAL NAKON PREMIJERE ELEMENTARNIH ČESTICA Mani Gotovac: 'Glumce i mene napao je pripiti vlasnik restorana!'

Riječ je o neugodnom događaju u restoranu Orhan o kojem već tri dana bruje sudionici Igara
Dubrovnik, 200715,Veceras je premijerno izvedena predstava Elementarne cestice po romanu Michela Houellebecqa u reziji Ivice Buljana na dubrovackoj tvrdjavi Lovrijenac.Na fotografiji: Mani Gotovac.Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
 Tonci Plazibat / CROPIX

Ravnateljica Dramskog programa Dubrovačkih ljetnih igara uputila je službeno pismo intendantu Igara Mladenu Tarbuku i ravnateljici festivala Ivani Medo Bogdanović, u kojem prvi put otvoreno govori o javnom incidentu koji se dogodio nakon premijere “Elementarnih čestica”.

Riječ je o neugodnom događaju u restoranu Orhan ispod tvrđave Lovrijenac, o kojem Mani Gotovac dosad nije htjela javno razgovarati, no o kojem već tri dana bruje sudionici Igara. Prema pismu Mani Gotovac, vlasnik restorana, u kojem je bio organiziran domjenak nakon predstave, u alkoholiziranom je stanju izvrijeđao nju te dio glumačkog ansambla “Elementarnih čestica”.

- Već se znalo da vlasnik restorana Orhan negativno reagira pri spomenu predstave na Lovrijencu. Unatoč tome, domjenak nije organiziran s nekim drugim restoranom u samim prostorima Lovrijenca kako je to do sada uvijek bivalo kada bi se premijera izvodila u tvrđavi - stoji na početku pisma.

Mani Gotovac objašnjava kako se nakon premijere susrela s vlasnikom.

- U nazočnosti mnogih rekao mi je doslovce ovo: ‘Treba sagraditi most kako bismo ovu ženu istjerali iz Grada i potom ga srušiti kako se nikada više u Grad ne bi vratila’. Čovjek - naš izabranik - bio je u pripitom stanju. Osjećam se kao kućedomaćin umjetnicima prilično osramoćeno. Mi smo dubrovački, hrvatski i europski festival koji se ne može i ne smije javno sramotiti - stoji u pismu Gotovac njezinim nadređenima.

Pismo je jučer za Jutarnji komentirao Mladen Tarbuk, intendant festivala. - Zgrožen sam nepristojnošću vlasnika. Siguran sam kako izrečeno ne odgovara mišljenju većeg dijela Dubrovčana - rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:05