TAMBURICOM DO PANTOVČAKA

ŠKORI NAPRASNO OTKAZAN BESPLATNI KONCERT U IMOTSKOM, RANIJE OSTAO BEZ GAŽA U JOŠ TRI MJESTA Svima je zajedničko što ih vode HDZ-ovi (grado)načelnici

 
 Nikola Vilić / CROPIX

Miroslav Škoro trebao je 1. kolovoza održati besplatan koncert u Imotskom, ali je HDZ-ov gradonačelnik Ivan Budalić, kako tvrde u Škorinoj kampanji, naprasno i bez objašnjenja otkazao nastup predsjedničkog kandidata.

Ranije je Škoro ostao bez gaža u Rugvici, Gradini i Našicama. Kako je tim mjestima zajedničko to što ih vode HDZ-ovi (grado)načelnici, u Škorinoj kampanji smatraju kako su ti HDZ-ovi lokalni čelnici Škoru odbili zbog političkih razloga, odnosno pritiska iz središnjice HDZ-a.

- To što pojedini načelnici, vjerojatno u strahu od stranačkih sankcija, otkazuju prethodno ugovorene koncerte ni na koji način ne može naštetiti Miroslavu Škori kao kandidatu za predsjednika. Takvi usplahireni HDZ-ovci velika su manjina u odnosu na one koji svakodnevno iskazuju potporu Miroslavu Škori kao kandidatu koji utjelovljuje tradicionalne vrijednosti i zastupa političke ideje bliske HDZ-ovoj bazi.

Poruka svima koji pokušavaju sabotirati ili otkazati buduće koncerte zbog političkih razloga je da nas neće zaustaviti jer Miroslav Škoro će doći u sve krajeve Hrvatske, sviđalo se to njima ili ne - kaže Mate Mijić, komunikacijski direktor Škorine kampanje.

Ne može ni besplatno

U Škorinu menadžmentu, dakle oni koji ugovaraju njegove koncerte, za Jutarnji list kažu kako mogu razumjeti neka otkazivanja koncerta zbog financijskih poteškoća pojedinih gradova ili općina, pa tako i Našica, gdje su financije najvjerojatnije bile razlog zašto nije dogovoren nastup Škore već jednog jeftinijeg sastava, ali otkazivanje koncerta u Imotskom smatraju čisto političkim činom HDZ-ova gradonačelnika.

- Koncert bi ionako bio besplatan, pa financije ne mogu biti razlog. Dakle, koncert u Imotskom je otkazan, bolje reći zabranjen iz drugih razloga. Inače, Škoro je i lani besplatno nastupio u Imotskom na dočeku naših nogometaša iz Rusije, čak smo i tehničku produkciju mi platili - poručili su.

Budalićevu stranu priče nismo doznali zato što jučer nismo uspjeli stupiti u kontakt s njim, niti nam je odgovorio na e-mailom postavljena pitanja.

Ali zato je objavio “svoju istinu” na internetskim stranicama Grada. Ukratko, kaže da nikakve zabrane koncerta nije bilo, da je o Škorinoj želji da besplatno nastupi za Dan grada 2. kolovoza čuo “prije nekoliko dana od sugrađana”, te da je Grad odavno imao dogovoren koncert s grupom Vatra.

U Škorinom menadžmentu poručuju kako Budalić manipulira jer Škorin koncert nije trebao biti održan za Dan grada - nego večer prije (1. kolovoza), te da ne može biti točno da je Budalić o Škorinoj želji da Imotskom pokloni besplatni koncert doznao prije par dana od sugrađana. Tvrde da su oni taj koncert dogovarali s Budalićevim ljudima iz gradske uprave još prije dva mjeseca.

Šef kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić kaže kako je ideja da postoje nekakvi naputci iz središnjice HDZ-a koji bi njihovim (grado)načelnicima sugerirali da otkazuju Škorine koncerte - nebulozna.

Ne iz proračuna

- To je laž. Ja sam pročitao izjavu načelnika Rugvice Mate Čička koji je posve jasno rekao da je koncert otkazao zato što je Škorin nastup u Rugvici on dogovarao u vrijeme dok je Škoro bio samo pjevač, te da je koncert otkazao kada je Škoro najavio predsjedničku kandidaturu. Slažem se s Čičkom koji kaže da mu ne pada na pamet da novcima poreznih obveznika financira Škorinu političku kampanju. Nije Škori u Rugvici zabranjen nastup, on je tamo dobrodošao, ali ne tako da se njegov nastup plati iz općinskog proračuna.

Dakle, to (otkazivanje Škorinih koncerata) nije pitanje hrabrosti ili kukavičluka HDZ-ovih gradonačelnika i načelnika, nego pitanje zdravog razuma da li novcem iz općinskih i gradskih proračuna financirati političku promociju jednog kandidata za predsjednika države - kaže Bačić.

Kako je Škoro već održao koncerte u nekim mjestima u kojima je na vlasti HDZ - primjerice u Trilju ili Senju - Bačića smo pitali jesu li tamošnji HDZ-ovi gradonačelnici pogriješili.

- Ako je koncert već ranije ugovoren, a otkazivanjem bi došlo do financijske štete za Grad, onda je u redu poštivati ugovor - kaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:17