KAROLINA VIDOVIĆ KRIŠTO

ŠKORIN DOMOVINSKI POKRET OTKRIO NOVO POJAČANJE Pridružila im se poznata HRT-ova novinarka i urednica konzervativne orijentacije

Karolina Vidović Krišto
 Bruno Konjevic / CROPIX

Nezavisna kandidatkinja Karolina Vidović Krišto novo je pojačanje Domovinskog pokreta na parlamentarnim izborima, izvijestili su u srijedu iz Domovinskog pokreta.

Novinarka, urednica, politička komentatorica te politička i medijska analitičarka na HRT-u kandidirat će se na listi Domovinskog pokreta u 9. izbornoj jedinici.

Karolina Vidović Krišto na Hrvatskoj radioteleviziji radi od 1996. godine, predsjednica je Upravnoga odbora Zaklade za hrvatsku povijest, a bila je članica Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog.

Autorica je dokumentarnoga filma "Vaši vas ne žele", informativne emisije "Hrvatska kronika BiH" te putopisnog serijala "Moje rodno mjesto" i mozaične emisije "Slika Hrvatske", koje je i vodila u sklopu međunarodnog programa HRT-a "Slika Hrvatske", koji je osmislila i uređivala.

Dobitnica je međunarodne nagrade Global Leadership Award te nagrada "Žena godine" Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori, "Osoba godine" Udruge hrvatskih branitelja i Zajednice povratnika i useljenika Karlovačke županije te Priznanja/plakete sv. Stošije za obranu ugroženih, osobito djece Zadarske nadbiskupije.

Najavila je da će se boriti protiv korupcije, zauzimati za zaštitu djece i za politiku integracije te za povratak Hrvata u domovinu.

- Nije dovoljno birati pametne i domoljubne zastupnike. Trebaju usto i iznad svega biti čestiti i hrabri - poručila je Vidović Krišto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:21