REAKCIJA

ŠKORO O POSLOVNIM VEZAMA S GABRIJELOM ŽALAC 'Ovo je pokušaj moje kompromitacije s ciljem da me stave u isti koš s omrznutom političkom elitom!'

 
Miroslav Škoro i Gabrijela Žalac
 Goran Mehkek / Facebook: Miroslav Škoro / Hanza Media

Slobodna Dalmacija danas je objavila kako je tvrtka "Omega software", u kojoj vlasnički udio ima i predsjednički kandidat Miroslav Škoro, sklopila nekoliko unosnih poslova s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kojem je na čelu Gabrijela Žalac.

Riječ je o poslovima čija ukupna vrijednost iznosi oko 26 milijuna kuna, a koje "Omega software" dobiva za usluge održavanja i nadogradnje sustava eFondovi, piše Slobodna Dalmacija.

O spomenutim se poslovima u četvrtak poslijepodne na svojoj Facebook stranici videoporukom oglasio i Miroslav Škoro.

- Dragi prijatelji, danas je u hrvatskom medijskom prostoru bio na djelu pokušaj moje kompromitacije s ciljem da me stave u isti koš s omrznutom političkom elitom - započeo je Škoro svoje obraćanje putem kraće video snimke pa nastavio.

- Htjeli su stvoriti percepciju u javnosti da navodno moja tvrtka, u kojoj imam samo pet posto udjela, radi milijunske poslove s jednim ministarstvom. A zašto? Pazite sad ovo - jer je današnja ministrica s 14 godina jahala konja u mom spotu. Ja dam eto, kao vidoviti Milan, već 1993 godine znao da će ona jednoga dana biti ministrica. Prije svega, i što me najviše vrijeđa, gospođa ministrica nije uopće jahala konja [u spotu 'Ne dirajte mi ravnicu'], nego je glumila u spotu "Šumi, šumi javore". Kako nemam vremena trčati od redakcije do redakcije, svoj odgovor objavljujem na ovaj način.

Nikada nisam tajio svoje poslove niti poslovne udjele koje imam. Ponosni sam vlasnik, nažalost, samo pet posto udjela u tvrtki "Omega software", a u njoj vrijedno radi stotinjak inženjera i stručnjaka koje smo uspjeli zadržati u našoj zemlji. Rade isključivo na vlastitom razvoju i nude originalna hrvatska rješenja u sektoru informacijskih tehnologija. I još jedna stvar - ne rade samo s Ministarstvom regionalnog razvoja, nego rade i s drugim ministarstvima i državnim institucijama, a poslove dobivaju na otvorenim javnim natječajima.

Slijedimo li logiku onih koji su mi pokušali pakirati, da je tvrtka u kojoj imam pet posto vlasništva samo moja, onda je i Hrvatski Telekom moja tvrtka jer i u njoj imam dionice, a ona isto radi s državom, i to puno više. Sve u životu stekao sam svojim radom i za svaku kunu mogu dokazati podrijetlo, za razliku od nekih koji već godinama, pa evo i danas, pune novinske stupce, vadeći se na onu staru "tko je jamio, jamio". To više tako neće ići, gospodo.

Nakon pobjede na izborima i promjene Ustava, raspisat ću zakonodavni referendum zakona o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanju nezakonito stečene imovine. Pri tome ću prvo tražiti da provjere svu moju imovinu, a tek potom ćemo ići na imovinu svih drugih političara i dužnosnika.

Vratit ćemo državu narodu. Pobijedit ćemo, i to bez obzira na današnje, dosadašnje i buduće podvale - završio je Škoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:45