POZADINA OSTAVKE

Škoro negira da odlazi zbog navodno narušenog zdravlja: Umoran sam od laži koje o mojoj obitelji pišu

U kuloarima se počelo pričati da je razlog ostavke teško zdravstveno stanje, ali Škoro to odlučno demantira
 Dragan Matic/Cropix

Miroslav Škoro u razgovoru za Jutarnji list poručio je da njegova ostavka na mjestu predsjednika stranke ne znači prestanak bavljenja politikom.

- Ostajem u politici, ostajem potpredsjednik Sabora, ostajem u Domovinskom pokretu, ali se na rujanskim unutarstranačkim izborima neću kandidirati ni za jednu funkciju. Dao sam sve od sebe, srce sam dao stranci, ali ne želim da stranka bude moj talac, jer zašto bi netko gradio sanitarni koridor prema DP-u, prema nečemu dobrome i vrijednome, samo zato što sam ja na čelu stranke - rekao je Škoro te naglasio da je jedan od najvažnijih razloga zašto je dao ostavku to što je, kako kaže, umoran od toga da se njega i njegovu obitelj konstantno valja u medijskom blatu, te što se o njemu i njegovoj obitelji pišu laži.

Iako ima četiri premosnice, to nije, kako kaže, razlog zbog čega je odlučio dati ostavku i time je zapravo odgovorio na kuloarske priče da je pravi razlog njegove odluke teško zdravstveno stanje.

Na našu primjedbu da smo iz razgovora s ostalim visokopozicioniranim članovima Domovinskog pokreta zaključili da nitko nije znao što sprema, Škoro je rekao da je danas o svojoj namjeri obavijestio zamjenika predsjednika stranke Marija Radića.

Škorin politički put: Aktivnu politiku napustio je i 2008.

Miroslav Škoro Domovinski pokret je osnovao u veljači prošle godine i u nešto više od godinu dana DP je postao relevantna politička snaga u državi.

U zadnjih nešto manje od dvije godine Škoro je prošao intenzivan politički put u kojem je zabilježio zapažene rezultate, te bio nadomak tome da postane odlučujući faktor u državnoj politici. No, svaki put bi mu to 'za dlaku' promaklo.

Na posljednjim lokalnim izborima Škoro je ušao u finale izbora za gradonačelnika Zagreba, međutim, u drugom krugu je s 34 posto osvojenih glasova birača izgubio od Tomislava Tomaševića.

To je bio njegov treći neuspjeh u manje od dvije godine.

I nakon parlamentarnih izbora u srpnju 2020., na kojima je tvrdio da će osvojiti većinu u Saboru i biti u poziciji formirati većinu, okupljeni oko Škore osvojili su ozbiljan rezultat od 16 mandata, ali nedovoljan za prikupljanje većine.

Naknadno su se od Domovinskog pokreta odvojili Hrvatski suverenisti sa svoja četiri mandata, a poslije su Škoru napustili i Karolina Vidović Krišto i Milan Vrkljan koji su postali nezavisni zastupnici čime je DP 'spao' na 10 saborskih mandata.

Tim izborima prethodili su izbori za predsjednika RH krajem 2019. na kojima je Škoro osvojio 24,4 posto glasova te mu je s takvim rezultatom 'za dlaku' izmaknuo drugi krug u koji su ušli Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović.

Podsjetimo, Škoro je od siječnja do studenoga 2008. bio i zastupnik HDZ-a u 6. sazivu Hrvatskog sabora, no tada je, za manje od godinu dana, izašao iz Sabora, dao neopozivu ostavku i kazao da napušta aktivnu politiku razočaran činjenicom da se svi političari u Hrvatskoj generalno prikazuju kao lopovi. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:19