POKAJANJE

Škveranin Damir Mlinar: Da mi dijete sutra i bude gay, volio bih ga najviše na svijetu

Za Damira Mlinara, 44-godišnjeg brodograđevnog cijevara, DORH je nakon policijske istrage zatražio godinu dana zatvora. Podsjetimo, Mlinar se u fokusu šire javnosti našao nakon što su na splitskog „Gay prideu“ gotovo sve televizijske kamere zabilježile njegovo bjesno lice i pogrde koje je uputio povorci koja se kretala korz Marmontovu ulicu u centru Splita.

- Puka san Krniću, puka u trenu i žaj mi je jer nisan takav čovik-kaže nam Mlinar nakon što je priveden istražnom sucu te pušten da se brani za slobode. Pristao je s nama razgovarati pod punim imenom i prezimenom, jer kako kaže, nije loš čovjek i nema ništa protiv drugih ljudi, rekao je za Slobodnu Dalmaciju .

-Došli su mi doma policajci i priveli me istražnom sucu. Moram reći da su došli u civilu, bez lisičina i bilo su vrlo korektni prema meni. Ipak su mi doma žena i četvero dice. Zašto san onako planija na povorku? Ne znan... Žena mi je na porodiljnom, ne zna hoće li je uopće primit nazad na posal kad završi porodiljni. Bojim se da će ostat bez posla. Ja san na bolovanju, čeka me operacija kičme, slab san i financijski.

Taj san dan jednostavno puka. Otiša san u grad i tija san vidit povorku jer me interesiralo. Nikad to nisan prije vidija uživo. Jedan mi je iz povorke pokaza srednji prst i to me isprovociralo. Ispalija san u trenu. Ali nisam ništa prijeteće vika. Ništa. Samo šporke riči. Žaj mi je šta je tako ispalo, jer ni neman ništa kontra njih samo da se u mene ne diraju. Protiv san i bacanja onih stina na povorku. Ono nije bilo u redu, niti se s time slažem. Nisam ni išao kasnije na Rivu, već ravno doma-priča nam Mlinar. No, kako kaže, pravi šou je nastao kod kuće.

-Gledan televiziju, povorku i-sebe. Supruga je odmah poludila. Popizdila totalno na mene. Mislija san da će me me izbacit iz kuće... Ali uz mene je, kao i svi moji prijatelji-kaže Mlinar.

- Jel vas strah prijeteće kazne zatvorom?

-Nije. Već san u mladosti ima iskustva sa zatvorom. Samo me strah da djecu dugo ne vidim. Ima san nekih problema u mladosti. Uspija san riješit probleme, oženit se, dobit 4 krasne dice, zaposlit se u škveru. Posta san drugi čovik jer sam dobija drugu priliku. Tako da mi nije jasno šta mi je ova pizdarija tribala. Pa ja uopće nisam agresivan čovik - iskren je Mlinar.

Kako bi ste reagirali, da vam, recimo, za nekih 15, 20 godina kad vam djeca narastu, jedno od njih kaže kako ljubi isti spol?

-Ajme, nemoj me to pitat. Ne znan kako bi reagira, ali to je moje dite i ja ću ga usprkos svemu volit najviše na svitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:04