RATNO PROFITERSTVO

Slavko Linić: Autor anonimnog pisma koje me optužuje mogao bi biti sam šef policije Oliver Grbić

RIJEKA - Mogu samo sumnjati tko je autor anonimnog pisma. S obzirom da je naslovljeno na Olivera Grbića, a u kopiji su dvije stranačke osobe, kreator bi mogao biti sam Oliver Grbić - rekao je danas na konferenciji za novinare SDP-ovac Slavko Linić , odgovarajući na pitanja novinara vezana uz optužbe za ratno profiterstvo "teško" 830 tisuća njemačkih maraka.

Tema konferencije riječkih SDP-ovaca, nesposobnost Vlade da riješi problem brodogradnje, ostala je u drugom planu.

- S obzirom da me se opisuje kao vrhunskog financijskog stručnjaka koji može prevariti svakoga i sakriti trag, a na kraju ispada da sam novac držao u frižideru , to samo pokazuje koliko je Oliver Grbić bio ozbiljan kada je pisao te gluposti - komentirao je Linić članak u Jutarnjem listu u kojem se otkrivaju detalji anonimne prijave.

Linić je rekao da nije pozvan na nikakav obavjesni razgovor niti bi uopće mogao biti pozvan jer nema nikakvog kaznenog postupka, već se radi tek o takozvanim prethodnim radnjama policije u kojima se na razgovor ne može ni pozivati. Optužio je policiju da se ponijela krajnje neodgovorno te da pokušava podvaliti Državnom odvjetništvu da su oni pokrenuli postupak.

- Ali, Grbić i Karamarko su postigli cilj. Željeli smo odgovarati na pitanja o brodogradnji, ali novinarima je interesantnija zlouporaba policije. Na razgovor me se ne može pozvati, zato nisam bio, a glasnogovornik policije vara narod da je rađeno po nalogu Državnog odvjetništva - rekao je Slavko Linić.

Riječki gradonačelnik i član Predsjedništva SDP-a Vojko Obersnel dodao je da prilikom preuzimanja gradonačelničke funkcije od Slavka Linića u frižiderima nije pronađen nikakav novac. Govoreći o brodogradnji, odnosno naporima Grada da pomogne riječkom 3. maju, Obersnel je istaknuo da je donio odluku o prolongiranju naplate potraživanja od brodogradilišta koja iznose 10 milijuna kuna.

- Još prije donio sam odluku o otpisu potraživanja kamata koje iznose 6 milijuna kuna. Znam da zbog toga mogu biti predmet novih kaznenih prijava. Kratkoročno, ovakve su odluke štetne za proračun Grada Rijeke. Ako je piscima anonimnih kaznenih prijava ponestalo inspiracije, koristim priliku da ih upozorim na te činjenice - poručio je Vojko Obersnel.

Linić je u kontekstu brodogradnje podsjetio da je SDP još u siječnju 2008. u saborsku proceduru dao svoju interpolaciju o hrvatskog brodogradnji. Uz nedostatke, SDP je ponudio rješenje, a to je provesti sanaciju, restrukturiranje i modernizaciju brodogradilišta i tek onda krenuti s privatizacijom.

- Vlada na čelu sa Sanaderom u kojoj je potpredsjednica bila Jadranka Kosor tada nas je ismijala - rekao je Linić, odsjećajući da je sporazum o privatizaciji potpisan još na jesen 2008., a taj postupak do današnjeg dana još nije proveden.

Izjavu Jadranke Kosor da se Vlada brodogradnjom počela baviti tek kada je ona postala premijerka SDP-ovci su proglasili smješnom, licemjernom i dokazom njene nesposobnosti jer je u Vladi Ive Sanadera Kosor bila potpredsjednica, što znači da je sudjelovala u donošenju odluka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 18:02