'MEDIJSKA POMPA GARNIRANA LAŽIMA'

Linić: Ravnatelj policije je sam medijima dostavio informaciju da me se istražuje kao ratnog profitera!

'I ministar Karamarko i Oliver s kojim sam nekada noćima kartao i dobro se poznajemo, bezočno zloupotrebljavaju svoj položaj a sve kako bi se dodvorili premijerki i svom HDZ-u'
Zagreb, 190511.Televizija Z1.Gostovanje saborskog zastupnika Slavka Linica i nacelnika Uprave kriminalisticke policije Vitomira Bijelica u politickom talk showu Vesne Kljajic.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovačev / CROPIX / BORIS KOVACEV

ZAGREB - Ravnatelj policije Oliver Grbić dostavio je Novom listu informaciju da se mene sumnjiči za ratno profiterstvo, on je za mene odgovoran što se o tom slučaju digla tolika medijska pompa, a sve to još je i garnirano lažima glasnogovornika MUP-a Krunoslava Borovca da je policija postupila po nalogu državnog odvjetništa, izjavio je gostujući u četvrtak navečer na Z1 SDP-ovski saborski zastupnik Slavko Linić.

Premda mu je s druge strane bio šef krim policije, također riječki kadar Vitomir Bijelić, koji se silno trudio objasniti kako policija samo radi svoj posao jer je dužna provjeriti svaku anonimnu prijavu ako ona ima element provjerljivosti, Linić nije odustajao u optužbama.

I ministar Karamarko i Oliver s kojim sam nekada noćima igrao karte i dobro se poznajemo, bezočno zloupotrebljavaju svoj položaj a sve kako bi se dodvorili premijerki i svojoj stranci HDZ-u - ustvrdio je Linić.

Na svaki Bijelićev pokušaj da zaustavi salvu napada riječkog SDP-ovca, on je nastavio sipati svoje argumente. Tvrdi kako je Kramarako kao ministar pozivajući na sastanak državnog odvjetnika i ravnatelja policije, postupio nezakonito jer on nema prava raspravljati o pojedinačnim slučajevima i istragama. Bijelić mu je na to odgovorio kako nije taj slučaj bio povod sastanka ali kako se zbog silne prašine koja je podignuta ta tema nije mogla izbjeći.

Bijelić je također najavio da će se u izvidima ove anonimne prijave saslušati i drugi svjedoci, pa i sam Linić, kojemu kaže također ide u prilog da se ta tema zaključi. Linić je rekao da će se odazvati, ali da je policija nakon objave u medijima te izvide već morala odraditi jer je riječ o osjetljivoj temi koja zabrinjava javnost.

- Da ste kao što tvrdite profesionalno pristupili poslu cijeli ste slučaj mogli zaključiti u 24 sata, samo da ste otišli u gradsku upravu i zatražili jedan dokument iz kojeg se jasno vidi kamo je otišao i kamo se novac vratio. Ali ne, ovaj je slučaj poslužio HDZ da u izbornoj godini opet komromitirao mene, kao visokopozicioniranog SDP-ovca.

Na pitanje voditeljice zašto bi Grbić zloupotrebljavao položaj i to upravo protiv osobe koju dobro poznaje, Linić je odgovorio da može samo pretpostavljati.

Možda zato što je loš policajac pa položaj pokušava sačuvati dodvoravajući se premijerki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 16:50