IVANKOVO

SLAVONSKA OPĆINA ZABRANILA RAD TRGOVINA I PEKARA NEDJELJOM 'Sada naši ljudi mogu kroz zahvalu dragom Bogu živjeti svoje slobodno vrijeme'

 
 Profimedia, imageBROKER

Općina Ivankovo koja se nalazi na sjeverozapadu Vukovarsko-srijemske županije i koju čine naselja Ivankovo, Retkovci i Prkovci u petak je odlučila da od 2. rujna 2018. godine trgovine i pekarnice u toj općini neće raditi nedjeljom.

Načelnik Općine Ivankovo Marko Miličević tu je odluku objavio na svojoj Facebook stranici.

- Na veliku radost i zadovoljstvo u ime Općine Ivankovo i njezinih mještana zahvaljujem se svim vlasnicima trgovina i pekarnica u naseljima Općine Ivankovo (Ivankovo, Retkovci i Prkovci) koje su prihvatile našu sugestiju te donijeli odluku da nedjeljom i blagdanima neće raditi započevši od 02. rujna 2018. godine, stoji u priopćenju načelnika.

- Ovom odlukom pokazali smo snagu, zajedništvo te iskazali svoj identitet, vjerodostojnost, brigu za obitelj te potaknuli osjećaj solidarnosti. Čovjekove potrebe za nedjeljnim odmorom i blagdanom, uvriježen u narodnoj tradiciji, kada čovjek može kroz slavlje, zahvalu dragome Bogu i druženje s obitelji živjeti slobodno vrijeme, koje mu je nužno, nadalje stoji u priopćenju.

- Poštovani mještani, samo zajedništvom i suradnjom te življenjem stavova koje zagovaramo moguće je napraviti pozitivne pomake u društvu. To podrazumijeva težak put, no želimo li osigurati dostojanstven život svakom čovjeku, moramo početi živjeti vlastito dostojanstvo, a ono sadrži i to da poštujući dostojanstvo ostalih izaberemo biti solidarni - da ne idemo u trgovinu nedjeljom i blagdanom, već kupnju namirnica i stvari koje nam trebaju ostavimo za subotu ili za ponedjeljak u trgovinama i pekarama na području naše Općine, zaključuje Miličević.

Objavu načelnika Miličevića korisnici Facebooka podijelili su 54 puta i na nju su većinom s odobravanjem reagirali 284 puta.

- Bravo za Ivankovo da barem i drugi slijede ovaj svijetli primjer brige za obitelj i bližnjega, napisala je jedna komentatorica.

- Ovako se bori za svoje selo! Svaka čast samo naprijed!, dodao je drugi komentator.

- To je prekrasno jer najviše je žena koje rade u trgovinama, a potrebne su svojim obiteljima. Sve pohvale!, rekla je treća komentatorica.

Jedan je korisnik, međutim, rekao da je on mišljenja da je zbog krize ljudima trebalo ostaviti mogućnost da rade, ali da im se taj rad kompenzira dvostrukim dnevnicama. S njegovim se komentarom složilo pet korisnika. Drugi korisnici su izrazili sumnju da će inicijativa uroditi plodom zato što će poslodavac te iste djelatnike poslati na rad u drugu općinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:35