IZRUČENJE SRBIJI

Slobodanka Purda: Ostala sam bez riječi. Tihomir je prepušten na milost i nemilost

Sud BiH donio je odluku kojom se dopušta izručenje vukovarskog branitelja i logoraša Srbiji
 Damir Glibušić/CROPIX

VUKOVAR - Čula sam vijesti iz BiH . Ne znam više što bih uopće rekla, ostala sam bez riječi na sve što se mom Tihomiru događa - rekla je novinarima u petak Slobodanka Purda, supruga vukovarskog branitelja koji je od 5. siječnja u pritvoru u Zenici.

- Izludila sam od svega, zamišljam kako je Tihomiru sada, tamo u zatvoru. Čuli smo se u četvrtak kada još nismo znali za odluku Suda BiH o mogućem izručenju Srbiji. Tihomir se nadao da uskoro ide kući, svojoj obitelji i djeci - dodala je trudna supruga Tihomira Purde koja s njihovo troje malodobne djece već gotovo mjesec i pol dana čeka na njegov povratak kući u Vukovar. Slobodanka kaže i da se u svemu što ih je zadesilo osjeća prepuštena sama sebi.

- Ako se dopusti da Tihomir bude izručen Srbiji, ne znam što ćemo. Ne razumijem više što se tu događa, ali po Tihomira ništa ne ide dobro, on je prepušten na milost i nemilost - kaže Slobodanka Purda ponavljajući da se njezin suprug ne boji davanja iskaza pred srbijanskim istražiteljima - što je dogovoreno za ponedjeljak u BiH - jer im može samo ponoviti istinu i jer je nevin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:55