SRPSKO TUŽITELJSTVO ODUSTALO OD PROGONA

Tromblon: Ovo mi je nakon izlaska iz logora najsretniji dan u životu

Obitelj i suborci presretni su odlukom iz Beograda i jedva čekaju da se Tihomir Purda vrati iz pritvora u Zenici.
Vukovar, 100111.Obitelj Tihomira Purde koji je prije 5 dana uhicen u na granicnom prijelazu Zupanja-Orasje prema tjeralici Interpola Srbije na kojoj, kako se moglo doznati, nije opisano za sto se Purdu sumnjici, ali se spominje ratni zlocin protiv ranjenika i bolesnika. Tihomir Purda, danas 41-godisnjak, sudjelovao je u obrani Vukovara u jesen '91. u vukovarskoj cetvrti Borovo naselje, nakon pada vukovara odveden u logore u Srbiji. Na fotografiji supruga Slobodanka Purda i djeca Tomislav i Martina.Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibusic / CROPIX

VUKOVAR - Slobodanka Purda plakala je od sreće nakon što je čula odluku srpskog tužiteljstva.

'Nikada nisam ni pomislila da je on mogao učiniti ono za što su ga optuživali. Presretna sam, iako ne mogu previše uživati u ovoj sreći jer me novinari stalno zovu, ali nikome ne zamjeram s obzirom na to da su mi oni prvi i javili tu prekrasnu vijest i sve vrijeme bili uz moga supruga, mene i našu djecu.

Ne znam što bih rekla od uzbuđenja, osim da sam zahvalna svima koji su nam pomagali i davali nam potporu posljednjih tjedana. Sada samo jedva čekam da naš Tihomir napokon dođe kući i da okrenemo novu stranicu u našem životu' - rekla nam je Purdina supruga Slobodanka.

Oduševljen je bio i Purdin suborac Petar Janjić Tromblon.

'Ja sam sada treći put rođen, ovo mi je nakon izlaska iz logora najsretniji dan u životu, iako me još uvijek prožima nevjerica i osjećam se kao da sam u nekom vakuumu. Prvo sam bio uopće iznenađen činjenicom da sam osumnjičen, ali i sada sam iznenađen što je to ovako brzo riješeno, jer iskreno nisam vjerovao da će tako ispasti.

Ponovno smo obranili Vukovar i to je naša velika pobjeda. Uputio bih i dvije posebne zahvale - jedna je našem odvjetniku Krešimiru Krsniku, koji nas je otpočetka uvjeravao da će to biti pozitivno riješeno i davao nam nadu, a druga je svim medijima u Hrvatskoj koji su sada, kao rijetko kada, pokazali jedinstvo i od prvog do zadnjeg dana, svi odreda, bili uz nas i davali nam podršku. Mediji su učinili više nego politika i pokazali koja je njihova snaga' - rekao je Tromblon, najavljujući i veliku feštu za Purdin povratak u Vukovar.

Purdin odvjetnik u BiH, Josip Muselimović, nije želio komentirati odluku srbijanskog tužiteljstva dok je i službeno ne dobije. 'Nakon toga ćemo komentirati i vidjeti kako ide daljnja procedura kad je riječ o povratku moga branjenika u Hrvatsku' - izjavio je Muselimović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 09:13