NOVE PROMJENE NA PRISAVLJU

SMIJENJENI GOTOVO SVI DOSADAŠNJI VODITELJI DNEVNIKA HRT-a! Od sutra dvanova lica, emisiju više neće voditi parovi

 Krasnodar Peršun / HRT, screenshot HRT

Branimir Farkaš i Mirjana Posavac nova su lica središnjeg Dnevnika HRT-a.

Tijekom subotnje večeri i nedjeljnog jutra Katarina Periša Čakarun, v. d. urednice Informativnog servisa na HRT-u smijenila je dosadašnje urednike i voditelje središnje informativne emisije Sanju Mikleušević-Pavić, Stipu Alfiera, Đuricu Drobca i Zdravka Klevu.

Još uvijek se ne zna na koja će nova radna mjesta sada već bivši urednici biti raspoređeni.

Poznato je, međutim, da u ekipi Dnevnika ostaje Marta Šimić-Mrzlečki te da se Dnevnik više neće voditi u parovima, nego će ga raditi samo jedan voditelj.

Termin emisije od 19 sati zasad se neće mijenjati, ali novo vodstvo HRT-a ozbiljno razmišlja da u bliskoj budućnosti Dnevnik ponovo premjeste na 19.30 sati.

S novim voditeljima Dnevnik kreće već u ponedjeljak, pa će večerašnji Dnevnik Đurici Drobcu ujedno biti i oproštajni.

Emisiju će, kako je kasnije priopćio HRT, ubuduće uređivati i Dražen Majić, Anja Konosić, Dijana Čović i Branko Nađvinski.

Katarina Periša Čakarun ističe kako će glavne odlike Dnevnika biti – objektivnost, informativnost i sadržajnost. 'Političke obojenosti neće biti, usredotočit ćemo se na ljude, na njihove probleme, ali i na uspjehe', poručila je.

Određenih će preinaka u narednome razdoblju, najavljuju s Prisavlja, biti i u scenografiji Dnevnika, a uskoro se očekuje i potpuno novi vizualni identitet središnje televizijske informativne emisije, o čemu će novo programsko vodstvo pravodobno obavijestiti javnost.

Vijesti iz kulture vraćaju se na HTV 1

HRT je u nedjelju izvijestio da se od ponedjeljka u raspored Prvog programa vraćaju Vijesti iz kulture, koje su protekle dvije godine mjesto našle u shemi informativnog kanala HRT 4. Vijesti iz kulture emitirat će se nakon trećeg Dnevnika, a uređivat će ih Zrinka Turalija Kurtak.

- Povratak naših Vijesti iz kulture s Četvrtoga programa na Prvi program Hrvatske televizije smatram vrlo važnim za javnu televiziju. Naime, jedna je od temeljnih zadaća javne televizije ne samo informirati nego i educirati gledatelje i cjelokupnu javnost. Kultura je važan dio svakoga društva te u Vijestima iz kulture uvijek nastojimo publiku upoznati s najvažnijim događanjima iz cijele Hrvatske. To ostvarujemo zahvaljujući sjajnoj suradnji s kolegama iz naših dopisništava te u suradnji s novinarima u zagrebačkoj redakciji, među kojima su Mira Marenić Toljan, Lina Kežić, Sanja Šegedin Miriovsky, Oka Ričko, Ljiljana Saucha, Inja Svetl, Jasna Coce, Maja Njirjak i Maroje Vučićević, izjavila je Turalija Kurtak.

Dodala je kako se Vijesti iz kulture emitiraju više od deset godina i u tom su razdoblju djelomično mijenjale koncept, termin emitiranja i program na kojemu se emitiraju, ali im je cilj uvijek ostao isti, a to je približiti kulturu širokoj publici. (JL)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:04