PRVA ŽRTVA KORONE

SNAHA PREMINULOG ISTARSKOG UGOSTITELJA 'Bio je zdrav, nikad nije imao problema Znate li kako smo saznali da je umro od koronavirusa? Tužno...'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 26.03.2020. u 12:21

 

Šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak jučer je kazao da je nalaz obdukcije potvrdio da je 71-godišnji istarski ugostitelj Nino Kernjus, vlasnik poznate konobe Astarea u Brtonigli, umro od koronavirusa.

Njegova snaha Keti Visintin, koja se nalazi u samoizolaciji, kao i čitava obitelj od koje su neki članovi, konkretnije sin i supruga preminulog, hospitalizirani, kazala je za N1 da je preko televizije saznala da je Kernjus umro od koronavirusa.

- Odmah smo na to posumnjali, bio je jako zdrav i nikad nije imao problema. To što se desilo je moglo biti samo od virusa - kazala je.

Od trenutka njegove smrti do službene potvrde da uzrok zaista jest koronavirus bilo je mnogo neželjenih situacija, pa i prebacivanja odgovornosti i dileme je li zdravstvena služba pogrešno postupila. Visintin kaže, najbolje je da službe ustanove tko je kriv.

- Žalosno je što smo preko televizije doznali da je umro od koronavirusa, nitko nije obavijestio obitelj - kazala je Vistin.

Tvrdi i kako ne želi kriviti liječničku službu niti ikoga prozivati, ali smatra da se možda trebalo prije reagirati i ne pustiti da čeka, posebno ako ima 70 godina i temperaturu i ako je bio u lokalu gdje prolazi puno ljudi.

- Nadam se da će ubuduće zdravstveni sustav reagirati na bilo koga, da se neće čekati ni minutu i da svatko mora imati priliku da bude u bolnici - kazala je Visintin za N1.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo