PRVA ŽRTVA KORONE

SNAHA PREMINULOG ISTARSKOG UGOSTITELJA 'Bio je zdrav, nikad nije imao problema Znate li kako smo saznali da je umro od koronavirusa? Tužno...'

 

Šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak jučer je kazao da je nalaz obdukcije potvrdio da je 71-godišnji istarski ugostitelj Nino Kernjus, vlasnik poznate konobe Astarea u Brtonigli, umro od koronavirusa.

Njegova snaha Keti Visintin, koja se nalazi u samoizolaciji, kao i čitava obitelj od koje su neki članovi, konkretnije sin i supruga preminulog, hospitalizirani, kazala je za N1 da je preko televizije saznala da je Kernjus umro od koronavirusa.

- Odmah smo na to posumnjali, bio je jako zdrav i nikad nije imao problema. To što se desilo je moglo biti samo od virusa - kazala je.

Od trenutka njegove smrti do službene potvrde da uzrok zaista jest koronavirus bilo je mnogo neželjenih situacija, pa i prebacivanja odgovornosti i dileme je li zdravstvena služba pogrešno postupila. Visintin kaže, najbolje je da službe ustanove tko je kriv.

- Žalosno je što smo preko televizije doznali da je umro od koronavirusa, nitko nije obavijestio obitelj - kazala je Vistin.

Tvrdi i kako ne želi kriviti liječničku službu niti ikoga prozivati, ali smatra da se možda trebalo prije reagirati i ne pustiti da čeka, posebno ako ima 70 godina i temperaturu i ako je bio u lokalu gdje prolazi puno ljudi.

- Nadam se da će ubuduće zdravstveni sustav reagirati na bilo koga, da se neće čekati ni minutu i da svatko mora imati priliku da bude u bolnici - kazala je Visintin za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:04