GRIJEH IZ PROŠLOSTI

SPLIT NA KORAK DO BLOKADE ZBOG OVRHE OD 150 MILIJUNA KUNA Ako poznati liječnik zaista naplati ogromna potraživanja grad bi se mogao naći pred kolapsom

 CROPIX

Grad Split bi uskoro mogao biti blokiran, a nakon današnje informacije to se čini sve izglednijim scenarijem, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, dr. Nebojša Knežević, poznati splitski specijalist za unutarnje bolesti, koji je godinama radio u KBC-u Split, još je ranije predao Sudu zahtjev za rješenje o ovrsi, a danas su iz Banovine potvrdili da je dr. Knežević predao ovrhu. Službenog komentara iz Grada, rekli su nam, neće biti do ponedjeljka.

Grad Split bi mogao biti blokiran financijskim "utegom" od oko 150 milijuna kuna, koliko po presudi Županijskog suda u Zagrebu duguje dr. Nebojši Kneževiću, suvlasniku najvećeg dijela parcela na TTTS-u oko kojih je sa svojom suprugom i još jednim tužiteljem godinama vodio spor protiv Splita, zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Doktor Knežević je na TTTS-u vlasnik oko 65.000 metara četvornih.

Tako bi na naplatu Gradu mogli doći "grijesi iz prošlosti", ali i sadašnjosti, s obzirom da se aktualna vlast u prve dvije godine svoje vladavine nije uspjela dogovoriti s dr. Kneževićem povodom njegovih golemih potraživanja.

Ukoliko dr. Knežević blokira Grad, u Splitu biti upitno funkcioniranje vrtića, vatrogasaca, socijale...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:52