PREDSTAVLJANJE KNJIGE

SRAMOTNA MANIFESTACIJA Organizira se književna večer u čast patološkog ustaškog ubojice i to u jednoj od najvažnijih hrvatskih kulturnih institucija

 
Vjekoslav Maks Luburić

Nakon što je ustaški poklič "Za dom spremni!" završio u centru Jasenovca, došao je red i na glorifikaciju jasenovačkog zapovjednika Vjekoslava Maksa Luburića, i to u središtu Zagreba. Redakcija Hrvatskog slova ove subote organizira predstavljanje knjige o životu "generala Drinjanina i hrvatskog viteza" (kako piše u pozivu), a sve će se događati u njihovim prostorijama, koje su smještene, da stvar bude gora - u podnožju Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Dakle, na adresi jedne od najvažnijih hrvatskih kulturnih institucija organizira se književna večer u čast patološkog ustaškog ubojice, koji je ostavljao tragove smrti od Jasenovca do Drine, i od Sarajeva do Podravine. Na kraju rata je pobjegao u emigraciju i živio u Španjolskoj, gdje ga je 1969. ubio Ilija Stanić, Udbin agent s kojim se sprijateljio. O Luburiću će govoriti John Ivan Prcela, koji je predstavljen kao "vitalni 96-godišnjak".

To nije sve. Najavljene su još dvije promocije knjige o "hrvatskom vitezu Maksu", i to u Karlovcu te, baš čudno - u Dominikanskom samostanu u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:00