AGROBIZNIS ELITA

Srpski kralj šećera Miodrag Kostić ulazi u hrvatski turizam

Kostić je vlasnik triju šećerana u Srbiji, a namjerava kupiti i poljoprivredno-prehrambenu tvrtku u Slavoniji
 Cropix

ZAGREB - Srpski kralj šećera Miodrag Kostić uskoro bi mogao biti prvi srpski veliki investitor koji će se pojaviti u Hrvatskoj.

Ulagao i u Ukrajinu

Kostić je na regionalnoj konferenciji Food, Drinks & Retail Arena potvrdio kako je u pregovorima oko čak dvije akvizicije u Hrvatskoj: kompanije u turizmu i poljoprivredno-prehrambene tvrtka u Slavoniji.

- Ne mogu otkriti detalje, no mogu najaviti da ćemo se pojaviti u Hrvatskoj kao vlasnici tvrtki vrlo skoro, u rok od godinu dana - kazao je Kostić koji je vlasnik tri srbijanske šećerane, a od prije nekoliko godina i jedan od većih ulagača u agrobiznis u Ukrajini. Dodao je kako mu je kriza stvorila uvjete da se pojavi kao ulagač u Hrvatskoj.

Konferencija je prvi put okupila agrobiznis elitu i vodeće kompanije u regiji, a njihov je jedinstveni zaključak da će buduća velika potražnja za hranom na svjetskom tržištu utjecati na velike oscilacije u cijenama sirovina.

Još nismo dotaknuli dno

Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica Agrokor izjavila je kako se Hrvatska nalazi na dnu recesijskih kretanja, a prema njezinom mišljenju iz krize bi mogli početi izlaziti u prvom kvartalu iduće godine.

Vlasnik Atlantic grupe Emil Tedeschi kazao je da kriza u Hrvatskoj i okolnim zemljama još nije dotaknula dno, a kad se to dogodi industrija će biti suočena s realnim standardom života i kupovne moći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 13:45